Vuoksenrannan asuinalueella on kierretty ovelta ovelle keräämässä rahaa luvattomasti Joutsenon seurakunnan nimissä — kyseessä kaksi nuorta poikaa

Seurakunnat eivät tee ovikeräyksiä. Asiasta on tehty rikosilmoitus.

Kai Skyttä

Joutsenon seurakunnan nimissä on tehty luvatonta rahankeräystä.
Joutsenon seurakunnan nimissä on tehty luvatonta rahankeräystä.

Imatralla on tiistain aikana kerätty luvattomasti rahaa Joutsenon seurakunnan nimissä, seurakunta varoittaa. Imatran alueella liikkuneet kaksi nuorta ovat kertoneet keräävänsä rahaa isosten retkeä varten, mutta kyseessä ei ole Joutsenon seurakunnan keräys.

Seurakunnat eivät tee ovelta ovelle keräyksiä, jotka vaativat aina erillisen ja asianmukaisen luvan viranomaisilta. Rahan antamisen sijaan ihmisiä kehotetaankin ottamaan ylös rahaa pyytävien henkilöiden tuntomerkit ja ilmoittamaan asiasta poliisille.

Joutsenon seurakunnan kirkkoherra Tero Kalpio kertoo, että varainkeruuta tapahtui Imatralla ainakin Vuoksenrannan asuinalueella ja sen välittömässä lähiympäristössä. Asia alkoi valjeta, kun ovikeräysyrityksen kohteeksi valikoituneet paikalliset ottivat yhteyttä seurakuntaan varainkeruun todenperäisyyden tarkastamiseksi.

— Kaksi toimintaikäistä nuorta poikaa olivat keräämässä ilmeisesti joku lappu mukanaan, jossa oli seurakunnan nuorisotyönohjaajan nimi ja puhelinnumero. Sitä kautta yhteydenotot sitten tulivat muutamalta ihmeissään olevalta imatralaiselta.

Kalpio uskoo, että seurakunnan nuorisotyönohjaajan yhteystiedot on poimittu seurakunnan nettisivuilta väärinkäyttötarkoitukseen. Hän ei osaa sanoa, minkälaisisia summia luvattomalla varainkeruulla on tavoiteltu tai onnistuttu saamaan.

— Niistä ei ole ollut tarkempia puheita, Kalpio sanoo.

Asiasta on tehty rikosilmoitus.

Juttua päivitetty 12.6.2019 klo 11:25: lisätty Tero Kalpion kommentit. Otsikkoa muokattu tarkemmaksi.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset