Möhlikö Imatra kaupunginjohtajansa valinnassa? Anna Helmisen mukaan ei: ”Saimme hakukriteerit täyttävän henkilön”

Se harmittaa, että työläs prosessi alkaa uudelleen.

ANU PAKARINEN

Anna Helminen ei yllättynyt Hasun ratkaisusta.
Anna Helminen ei yllättynyt Hasun ratkaisusta.

Imatralla tapahtui viime vuonna pienimuotoinen poliittinen vallankumous, kun traditiosta poiketen kaupunginjohtajaksi valittiin kokoomustaustainen henkilö.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen (kok.) korostaa, ettei puoluekirjalla ole tällaisissa asioissa hänelle merkitystä. Helminen ei ainakaan tunnusta olevansa pettynyt, että kokoomustaustaisen kaupunginjohtajan kausi Imatralla jää historiallisen lyhyeksi.

Ei voi sanoa yhtä yksittäistä asiaa, jossa Hasu onnistui tai epäonnistui. Kyse on osiensa summasta. — Anna Helminen

— Saimme hakukriteerien mukaisen henkilön ja hakuprosessi onnistui. Siinä mielessä olen tietenkin pettynyt, että prosessi alkaa uudelleen. Se tietää työtä kaikille, ennen muuta poliittisille päättäjille. Mutta tällaista tapahtuu kaiken aikaa. Ihmiset vaihtavat työpaikkaa ja elämänsä suuntaa, Helminen kommentoi.

Helminen ei yllättynyt

Helminen keskusteli etenkin keväällä useaan otteeseen kaupunginjohtajan kanssa ajankäytöstä. Nähtävästi tehtävän sitovuus yllätti Hasun.

— Kaupunginjohtaja on tietyssä mielessä tehtävässään 24/7, siitä ei pääse mihinkään, Helminen toteaa.

Hasun irtisanoutuminen ei tullut hänelle yllätyksenä. Helminen korostaa, että kyseessä on puhtaasti Rami Hasun henkilökohtainen päätös, joka kumpuaa halusta antaa perheelle enemmän aikaa.

— Ymmärrän hyvin pienten lasten vanhempana, mitä se tarkoittaa, kun on paljon poissaoloja ja pitkiä iltoja. Yhtälö tekee tekee myös asioihin paneutumisesta aikataulullisesti haastavaa.

Oliko huomauttamista?

Helminen ei vastaa suoraan, jättikö Hasun viranhoito toivomisen varaa.

Hän muistuttaa, että Imatralle haettiin ennakkoluulotonta johtajaa, jolla olisi elinkeinopolitiikan tuntemusta ja kykyä kaupungin elinvoiman kasvattamiseen.

— Näissä asioissa Ramilla on paljonkin osaamista ja näkemystä. Olisi ollut kaikille palkitsevaa, jos olisi tullut konkreettisia toimenpiteitä. Harvoin elinkeinopolitiikassa saa kuitenkaan pikavoittoja. Ne ovat pitkiä prosesseja, Helminen sanoo.

Toisaalta aikaa ja paukkuja on löydyttävä myös arkijohtamiseen, näkemykselliseen visiointiin ja strategiseen johtamiseen, Helminen sanoo.

— Ei voi sanoa yhtä yksittäistä asiaa, jossa Hasu onnistui tai epäonnistui. Kyse on osiensa summasta.

Luetuimmat