Jos olet vielä vailla opiskelupaikkaa, niin ammattiopisto Sampossa Imatralla niitä löytyy vielä monelta alalta

kai skyttä

Samposta löytyy vielä opiskelupaikkoja.
Samposta löytyy vielä opiskelupaikkoja.

Saimaan ammattiopisto Samposta löytyy vielä opiskelupaikkoja.

Imatralla niitä löytyy muun muassa sähkö- ja automaatioalalta, sosiaali- ja terveysalalta, sekä ravintola- ja cateringalalta. Tilaa on vielä myös liiketoiminta-, metsä-, prosessi ja kone-, sekä tuotantotekniikan alalla.

Myös Valma -koulutukseen, eli vuoden kestävään, ja ammatilliseen koulutukseen valmentavaan koulutukseen on vielä paikkoja jäljellä.

Kuinka paljon Imatralla vielä on vapaita ammattiopiston opiskelupaikkoja, sitä Riitta Moilanen, Sampon Pedagoginen johtaja Imatralta ei pysty sanomaan.

Tilanne elää päivittäin. Joku opiskelupaikan saanut saattaakin omista syistään luopua siitä, ja paikka saatetaan laittaa uudelleen hakuun, hän kertoo.
— Jos joku ala kiinnostaa, niin kannattaa olla yhteydessä suoraan opinto-ohjaajiin tai meidän hakutoimistoomme, hän sanoo.

Entistä yksilöllisempää opiskelua

Moni Sampossa alkavista koulutuksista on merkitty alkamaan aikaisemmin, kuin sen hakuaika päättyy.

Tämä johtuu opiskelun muuttumisesta entistä yksilöllisemmäksi, Moilanen valottaa.

Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen opintosuunnitelma eli hops. Opiskelijat voivat suorittaa osia opinnoistaan monella muullakin tavalla kuin lähitunneilla ammattiopistossa, esimerkiksi verkossa, työpaikoilla tai vaikka oppisopimuksen kautta.

Opintoja voi myös aloittaa tekemään niiden varsinaista alkamispäivää myöhemmin.

Yhteishaussa olleet paikat piti vastaanottaa kesäkuun loppuun mennessä. Yhteishaussa täyttämättä jääneet paikat on laitettu jatkuvaan hakuun.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset