Tax free -myynti kasvoi Imatralla joulukuussa lähes viidenneksellä vuoden takaisesta

Katja Juurikko

Joulunajan tax free -kauppa piristyi Imatralla enemmän kuin Lappeenrannassa.

Venäläismatkailijoiden paluu näkyi tax free -myyntitilastossa joulukuussa. Verovapaa myynti kasvoi 19 prosentilla verrattuna vuoden 2015 joulukuuhun, kertoo Global blue Finlandin kokoama myyntitilasto.

Lappeenrannassa joulusesongin myynti kasvoi 12 prosentilla edellisvuoteen verrattuna. Koko maassa kasvua oli 13 prosenttia.

Koko viime vuoden lukemat eivät näytä yhtä hyviltä. Verovapaa myynti laski Imatralla kuusi prosenttia vuoteen 2015 verrattuna. Lappeenrannassa tilanne oli vielä synkempi, pudotusta 18 prosenttia. Koko maassa tax free -myynti tippui kymmenen prosenttia edellisvuodesta.

Imatran osuus maanlaajuisesta verovapaasta myynnistä oli viime vuonna kuusi prosenttia. Edellä ovat ainoastaan Helsinki (54 prosenttia) ja Lappeenranta (19 prosenttia).

Joulukuun verovapaasta kaupasta tapahtui Imatralla kahdeksan prosenttia, Lappeenrannassa 28 prosenttia ja Helsingissä 40 prosenttia.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.