Kommentti: Raaka välivaali ennen eduskuntavaaleja

Kai Skyttä

Hannu Ojala Kolumnikuva verkkoon 2.2.2016 alkaen

Etelä-Karjalan maakuntavaali on lähempänä kuin osaisi odottaa. Maakuntavaalista eduskuntavaaleihin on vielä lyhyempi aika.

Historian ensimmäisestä maakuntavaalista on tulossa raaka välivaali eduskuntapaikkaa mieliville. Heidän on käytännössä pakko osallistua maakuntavaaliin pelkästään näkyvyytensä takaamiseksi, ja menestys, hyvä tai huono, on samalla tärkeä julkinen askelmerkki poliitikon pyrinnöille.

Ei siis ihme, että kansanedustaja Suna Kymäläisellä (sd.) ei ollut vaikeuksia kertoa lähtevänsä tavoittelemaan paikkaa maakuntavaltuustossa.

Eduskunnasta pudonnut Jukka Kärnä (sd.) kertoi, että kysytty on. Kärnä saavuttaa eläkeiän ensi vuoden alkupuolella, joten aikaakin on paremmin kuin ennen.

Puolueista keskusta on jo tontittanut kunnittain ehdokastavoitteensa. Imatralta kahdeksan, Ruokolahdelta ja Parikkalasta seitsemän ja Rautjärveltä viisi. Tarvitaan 27 uskollista puolueen soturia. Vähintään 23 jää käteen luu ja laskut, mutta maakuntahallinnon lipunkantajapuolueen jäsenille osallistuminen on melkein pakkoasia.

Mitä taas demareihin tulee, Niina Malm ja Ilkka Nokelainen ovat samassa pakkoraossa. Heillä on paras mahdollisuus kerätä sellainen henkilökohtainen äänimäärä, jolla mennään hallinnon johtopaikoille. Kokoomuksessa sama tilanne on Anu Urpalaisella.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat