Tuplakasin yrittäjät Mikko Airas ja Joakim Mansner tekivät uuden aluevaltauksen: kaksikon uusi yritys valmistaa mittatilaustyönä laitureita ja terasseja – "Työtä on kesäaikaan niin paljon kun jaksaa tehdä"

Sesonkiajan ulkopuolella yritys tekee remonttitöitä sekä tarjoaa apua laitureiden nostoihin ja laskuihin.

Santeri Tynkkynen

Mikko Airas (vas.) ja Joakim Mansner perustivat uuden osakeyhtiön torstaina. Työt alkavat toden teolla maanantaina.
Mikko Airas (vas.) ja Joakim Mansner perustivat uuden osakeyhtiön torstaina. Työt alkavat toden teolla maanantaina.

Imatralaiset Tuplakasi oy:n yrittäjät Mikko Airas ja Joakim Mansner ovat tehneet uuden aluevaltauksen.

Yrittäjäkaksikon uusi yhtiö Top dock oy rakentaa muun muassa laitureita, terasseja, saunalauteita ja puupenkkejä.

– Sesonkiajan ulkopuolella yritys tekee remonttitöitä. Tarjoamme myös laitureiden nostoja ja laskuja iäkkäämmille ihmisille, ketkä eivät enää itse saa laitureita ylös. Teemme totta kai myös laitureiden korjauksia, Mikko Airas kertoo.

Idea syntyi jo viime syksynä, jolloin yrittäjät huomasivat tällä alalla olevan markkinaraon Imatran seudulla.

– Nyt asiat konkretisoituivat ja tartuimme tuumasta toimeen, Mikko Airas kertoo.

Uusi osakeyhtiö perustettiin torstaina. Yritys on ollut pystyssä vasta vuorokauden, mutta ensimmäiset tarjouspyynnöt ovat jo tulleet. Airas on luottavainen, että uudella yrityksellä tulee riittämään töitä.

– Työtä on kesäaikaan niin paljon kun jaksaa tehdä, hän uskoo.

Tämä on hyppy syvään päähän, mutta ei harkitsematon hyppy. Tästä on juteltu jo aikaisemmin. — Joakim Mansner

"Kaikki natsasi kohdilleen"

Lähes 10 vuotta Tuplakasia yhdessä pyörittäneet Mikko Airas ja Joakim Mansner omistavat uuden yhtiön puoliksi.

Millaiset ajatukset yrittäjäkaksikon toisella osapuolella, Joakim Mansnerilla on uudesta aluevaltauksesta?

– Tämä on hyppy syvään päähän, mutta ei harkitsematon hyppy. Tästä on juteltu jo aikaisemmin. Sellainen ehto oli, että saamme töihin sellaisen henkilön, joka oikeasti osaa näitä tehdä, hän sanoo.

Santeri Tynkkynen

Tuplakasi ja Top dock toimivat Vene-Hietsulta vuokratuissa tiloissa Lammassaaressa. Laiturit valmistetaan jatkossa vasemman puoleisessa hallissa.
Tuplakasi ja Top dock toimivat Vene-Hietsulta vuokratuissa tiloissa Lammassaaressa. Laiturit valmistetaan jatkossa vasemman puoleisessa hallissa.

Tuplakasi action työllistää tällä hetkellä yrittäjien lisäksi kolme vakituista työntekijää sekä useita keikkatyöntekijöitä. Top dock tulee työllistämään yhden timpurin, joka tosin tarvitsee apukäsiä.

– Käytämme työntekijöitä ristiin niin, että kaikilla on koko ajan töitä, Mikko Airas kertoo.

Joakim Mansner myöntää, että ajankohta tällaisen yrityksen perustamiselle ei ole paras mahdollinen, sillä syksy ja talvi lähestyy kovaa vauhtia.

Toisaalta yrityksellä oli valmiina hallitilat, joissa laiturit jatkossa valmistetaan. Tuplakasi sekä Top dock ovat vuokralla Vene-Hietsun tiloissa Lammassaaressa.

– Tuli sellainen fiilis, että jos sitä ei tee nyt niin sitä ei tee koskaan. Kaikki natsasi kohdilleen, Mansner kuvailee.

Koronasta voi olla apua

Korona-ajasta voi olla apua tuoreelle rakennusalan yritykselle. Mikko Airaksen mukaan korona-aikana ihmiset eivät ole matkustaneet juurikaan ulkomaille, vaan rahaa on käytetty koteihin ja kesämökeille.

– Tämä voi olla hyvä aika tällaiselle bisnekselle, kun ihmiset keskittävät ostoja omiin juttuihin.

Uusi yritys aloittaa varsinaiset työt ensi maanantaina. Laitureita tehdään kolmesta eri materiaalista: siperianlehtikuusesta sekä ruskeasta ja vihreästä kyllästetystä laudasta.

– Teemme valmiita laiturimalleja kolmesta eri materiaalista. Laitamme niitä esille ja sitä mukaa kun tilauksia tulee, teemme tarjouksia, Airas kertoo.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset