IMK:n puheenjohtajasta äänestetään uudelleen, kaikkien osallistujien äänioikeutta ei ollut tarkistettu syyskokouksessa

Kai Skyttä

BB-festivaalin kaaduttua Imatran moottorikerhon isännöimät Imatran ajot on vuosittainen ykköstapahtuma Imatralla. Uuden tulemisen kokeneet katukatakilpailut järjestettiin viime kesänä toista kertaa. Pistetalojen mutkassa menoa seurasi runsas yleisöjoukko.
BB-festivaalin kaaduttua Imatran moottorikerhon isännöimät Imatran ajot on vuosittainen ykköstapahtuma Imatralla. Uuden tulemisen kokeneet katukatakilpailut järjestettiin viime kesänä toista kertaa. Pistetalojen mutkassa menoa seurasi runsas yleisöjoukko.

Imatran moottorikerhon (IMK) puheenjohtaja ei ehkä vaihdukaan vuoden 2018 alussa.

Kerhon viime viikolla pitämä syyskokous tarjosi jymy-yllätyksen, kun kunniapuheenjohtaja Pekka Pöyry syrjäytti kerhon pitkäaikaisen puheenjohtaja Sami Backmanin äänestyksessä, vaikka Backman oli valmistautunut jatkamaan kerhon johdossa.

Haluamme, että kaikki menee lainkirjaimen mukaan.

Viikon kuluttua maanantaina IMK joutuu järjestämään ylimääräisen kokouksen. Syynä on syyskokouksessa tapahtunut muotovirhe, ja asialistalla ensimmäisenä on puheenjohtajan valinta.

— Joudumme uudestaan uurnille, koska osallistujien äänioikeutta ei tarkistettu. Jäsenrekisterin mukaan kaikki äänestyksiin osallistuneet eivät ole syystä tai toisesta maksaneet jäsenmaksua, Pöyry kertoo.

Ylimääräisessä kokouksessa tarkistetaan, että kaikilla kokoukseen tulevilla on äänioikeus.

— Haluamme, että kaikki menee lainkirjaimen mukaan, eikä kukaan pääse sanomaan, että siellä ovat äänestäneet sellaiset, jotka eivät ole maksaneet jäsenmaksua.

Backman ei kommentoi tässä vaiheessa

Ylimääräisen kokouksen esityslistalla ovat myös muut asiat, joista syyskokouksessa jouduttiin äänestämään. Niitä ovat jaostojen valinnat, sääntömuutokset sekä tarvittaessa hallituksen jäsenten valinnat.

— Viime kerralla toinen puheenjohtajakandidaateista valittiin hallitukseen. Jos hänet satutaan valitsemaan puheenjohtajaksi, hänen paikkansa hallituksessa jää auki, Pöyry selventää.

Viime viikolla Pöyry luonnehti lehdessä äänestyksen tulosta kohtalaisen selväksi, vaikka kaikkia sen tulos ei miellyttänyt. Osa kokouksen osallistujista alkoi tutkia, voiko päätöksestä valittaa.

Pöyry taustoitti, ettei Backmanilla ei ollut kaikkien moottorikerhon jaostojen luottamusta takanaan. Hän ei kuitenkaan halunnut ruotia, mistä tyytymättömyys kumpusi.

Backman ei sunnuntaina halunnut kommentoida puheenjohtajapelin käänteitä omalta osaltaan.

— Eipä siinä ole kommentoitavaa tässä vaiheessa. Katsotaan, kenet valitaan puheenjohtajaksi ensi vuodelle ja kommentit sitten, Backman vastasi tekstiviestillä.

Moottorikerho on näkyvä toimija Imatralla

Moottorikerho on Imatralla varsin näkyvä toimija. Kerho muun muassa järjestää viime vuonna henkiin herätettyjä moottoripyörien katuratakisoja, jotka ajetaan myös ensi kesänä.

Myös kaupungille Imatran ajot ovat tärkeät.

Kaupunki on satsasi ensimmäisenä vuonna radan kilpailukuntoon saattamiseen noin 400 000 euroa. Nyt radan perusparannukseen on sovittu 80 000 euroa.

Muut mahdolliset satsaukset, esimerkiksi tapahtuman markkinointiin, tarkentuvat talousarvion käsittelyn yhteydessä.

Kalle Sipiläinen

Kalle Sipiläinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.