Hajukaasujen käsittely huilasi Kaukopään huoltoseisokin aikana, mikä heikensi ilmanlaatua sunnuntaina Rautionkylässä — Imatran tehtaita saatetaan takaisin arkeen tällä viikolla

Kunnossapitotyöt ovat sujuneet pääosin aikataulussa, ja koneita käynnistetään porrastetusti tämän viikon aikana.

Jarmo Hämäläinen

Stora Enson Imatran tehtaiden syysseisokki käynnistyi viikko sitten maanantaina.
Stora Enson Imatran tehtaiden syysseisokki käynnistyi viikko sitten maanantaina.

Ilmanlaatu heikkeni tyydyttäväksi Imatralla Rautionkylässä sunnuntaina kohonneiden hajurikkiyhdisteiden takia. Muuten ilmanlaatu oli hyvä viikonlopun ja maanantain aikana.

Hajurikkiyhdisteet juontavat siitä, että vuosittaisessa syysseisokissa olleen tehtaan hajukaasujen käsittely ei ole ollut päällä huollon aikana, kertoo Stora Enson ympäristöpäällikkö Teemu Klemetti.

— Säiliöissä on ollut lipeää ja muita haisevia aineita, joiden kerääjä ja käsittely ei ole ollut päällä. Se saatiin päälle sunnuntai-iltana noin kello kahdeksan aikaan.

Tällä hetkellä Imatran tehtaita ollaan seisokkiviikon jälkeen saattamassa takaisin arkeen. Klemetin mukaan koneiden käynnistämiset ovat tähän mennessä sujuneet suunnitelmien mukaan. Kuitu- ja konelinjat saadaan pyörimään tällä viikolla.

— Seisokki on mennyt pääosin aikataulussa. Tainio on tekemässä starttia tänään ja Kaukopää starttaa tämän viikon aikana niin, että huomisesta alkaen laitteet saadaan porrastetusti käyntiin.