KooKoo kaappasi huippuvalmentaja Lehtosen

Markku Heikkilä

Kari Lehtonen työskenteli neljä edellistä liigakautta HPK:n maalivahtivalmentajana.

Valmentaja Kari Lehtonen, 49, ottaa toukokuun alusta alkaen vastuun Kouvolan KooKoon maalivahtiosastosta. Lehtonen on valmentanut aiemmin jääkiekon Liigassa muun muassa Porin Ässien ja viimeisimpänä neljän kauden ajan Hämeenlinnan Pallokerhon veskareita.

KooKoon ja Lehtosen sopimus kattaa kaksi seuraavaa kiekkokautta. Valmentaja oli vuodenvaihteessa mukana MM-kultaa voittaneiden Nuorten Leijonien valmennusryhmässä.

— Lehtonen on työskennellyt useiden huippupelaajien kanssa ja miehen ansioluettelo on huippuluokkaa. Olemme iloisia, että hän tuo nyt ammattitaitonsa meidän maalivahtien käyttöön, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kehuu kaappausta.

Lehtonen on KooKoo-maalivahti Juha Järvenpäälle entuudestaan tuttu mies Porin Ässien ajoilta.

— KooKoo tarjosi minulle hyvää pakettia, johon oli helppo tarttua. Täällä on hyvä tekemisen meininki ja suunta ylöspäin. KooKoo jätti päättyneellä kaudella itsestään tosi pirteän ja työteliään kuvan, Lehtonen kommentoi.

— Meillä oli Järvenpään kanssa hyvä neljän vuoden projekti Ässissä. Antti Raanta löi silloin itsensä läpi, mutta Järvenpääkin pelasi perhanan hyvin. Henkilökemiamme toimi silloin hyvin ja on toiminut sen jälkeenkin.

KooKoon valmennusosasto koostuu ensi kaudella Lehtosen lisäksi päävalmentaja Petri Mattilasta sekä apuvalmentajista Mikko Haapakoskesta ja Jari Kauppilasta.

— Tunnen kaikki kolme entuudestaan, mutta en ole työskennellyt kenenkään kanssa yhdessä aiemmin. Positiiviset fiilikset koko kolmikosta, samoin kuten KooKoosta kokonaisuutena.

Kari Lehtonen

Syntynyt 13.6.1966

Ura maalivahtivalmentajana:

1988—89 HPK U16 (C-junioreiden SM-sarja)

2002—03 Suomi U16-maajoukkue

2004—05 Suomi U18-maajoukkue

2007—08 Stavanger Oilers (Norjan liiga)

2008—12 Porin Ässät (Liiga)

2012—16 HPK (Liiga)

2014—16 Suomi U20-maajoukkue.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.