Taimenilla käynnissä syysrauhoitus — kaikenlainen kalastus on kielletty Vuoksen yläosassa kuukauden päivät, muistuttaa kalastusmestari Tomi Menna

Mika Strandén

Vuokseen urheilutalon kohdalle tullaan tekemään uusi kutupaikka, kertoo kalastusmestari Tomi Menna. Arkistokuva lokakuulta 2014.
Vuokseen urheilutalon kohdalle tullaan tekemään uusi kutupaikka, kertoo kalastusmestari Tomi Menna. Arkistokuva lokakuulta 2014.

Taimenilla on päällä kuturauha Vuoksen yläosassa. Kaikenlainen kalastus on nyt kielletty rautatiesillan ja Vuoksen suun välisellä alueella.

Rauhoitusaika käynnisyi sunnuntaina ja jatkuu 15. marraskuuta saakka. Kalastuskiellon noudattamista seurataan valvontaiskuin.

— Eilen olivat kaikki valvojat liikenteessä, mutta kalastajia ei kieltoalueella havaittu. Tänäänkään ei ole kalastajia näkynyt, kertoo itse liikkeellä ollut Imatran kaupungin kalastusmestari Tomi Menna.

Jos kalalta löydetään henkilöitä kieltoalueella, heitä valistetaan rauhoitusajasta.

— Ei siinä heti ensimmäiseksi sanktioille joudu. Esimerkiksi ulkomaalaisia tieto kalastuskiellosta ei ole välttämättä tavoittanut.

Taimenkanta kasvanut

Kaupunkipurolla ja Vuoksen pääuomassa tehdyissä koekalastuksissa on Mennan mukaan havaittu, että lohen luontainen lisääntyminen Vuoksessa on elpynyt.

— Taimenen poikasia on nyt hirmu hyvin. Vuoksen taimenkanta on viime vuosina kasvanut merkittävästi.

Patoremontin vuoksi alhaalla oleva Vuoksen pinta on luonnollisesti tehnyt vahinkoa kutupaikoille Imatrankosken yläpuolisella osuudella.

— Rantojen kutupaikat ovat kuivillaan, mutta tilanne normalisoituu, kun patoremontti valmistuu.

Vielä tänä syksynä tehdään Vuokseen uimahallin kohdalle yksi uusi kutusorakko, kertoo Menna.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.