Arkea koronan aikana: Vuoksen kirjakaupan Markus Sainio on puheenjohtaja, joka tekee nyt Imatran seudun yrittäjien eteen kaikkensa – Katso haastattelu videolta

Suurin osa ajasta menee yrittäjien asioiden edistämiseen ja vuoropuheluun kaupungin kanssa. Hetkeksi pois myllerryksestä auttaa hyvä kirja tai elokuva.

Jasmin Ojalainen

Markus Sainio kertoi kaipaavansa salibandyharrastustaan.
Markus Sainio kertoi kaipaavansa salibandyharrastustaan.

Imatran seudun yrittäjien puheenjohtajan Markus Sainion arkipäivät käynnistyvät tuttuun tapaan Vuoksen kirjakaupassa. Yrityksen pyörittämisen lisäksi valtaosa ajasta menee tällä hetkellä yhdistyksen asioita hoitaessa.

– Suurin osa aikaa menee yrittäjien ja kaupungin kanssa kontaktoidessa. Aika vähän on vapaa-aikaa tällä hetkellä. Keskustellaan huolesta, miten jatkaa eteenpäin ja miten yrittäjiä saadaan autettua.

Kotona arkeen on ollut osin totuttautumista, Sainio kertoo. Perinteisesti nelihenkisen perheen illat täyttyvät harrastuksista.

– Se, millä pääsee irti kaikesta, on hyvä elokuva tai kirjan pariin uppoutuminen. Pääsee siirtymään vähän toiseen maailmaan ja olemaan hetken pois normiarjesta.

Uutisvuoksi tekee videojuttusarjaa korona-ajan arjesta. Katso haastattelu kokonaisuudessaan alla olevalta videolta. Haastattelijana äänessä on toimittaja Jasmin Ojalainen.

Luetuimmat