Imatralaiset Henna Pesonen, 19, ja Miia Lähde, 20, ostivat Rosson talossa toimivan kauneushoitolan – Beauty Harmony on nyt Beauty Chain: "Kun tilanne joskus rauhoittuu, ihmisillä on varmasti suurempi halu hemmotella itseään"

Hoitolakaupoista edellisen omistajan kanssa hierottiin vielä kauppoja, kun tieto koronaviruksen talousvaikutuksista alkoi valjeta nuorelle yrittäjäkaksikolle.

Joonas Tapaninen

Miia Lähde ja Henna Pesonen ostivat Rosson talossa aiemmin toimineen Beauty Harmonyn liiketoiminnan. Tuotesarja ja palvelut pysyvät liikkeessä samoina, mutta liikkeen nimeen tuli Harmonyn tilalle Chain.
Miia Lähde ja Henna Pesonen ostivat Rosson talossa aiemmin toimineen Beauty Harmonyn liiketoiminnan. Tuotesarja ja palvelut pysyvät liikkeessä samoina, mutta liikkeen nimeen tuli Harmonyn tilalle Chain.

Imatrankoskella Rosson talossa toimiva kauneushoitola sai uudet vetäjät tämän viikon alussa. Imatralaiset Henna Pesonen, 19, ja Miia Lähde, 20, ovat ostaneet paikalla aiemmin sijainneen Beauty Harmonyn liiketoiminnan ja nimenneet kauneushoitolan Beauty Chainiksi. Kosmetologiopinnoissa ystävystyneet nuoret yrittäjät ovat valmistelleet oman liikkeen avaamista noin vuoden.

– Tosi moni on ollut sitä mieltä, että kannattaako kaverisuhdetta ja työtä sekoittaa, mutta ainakin meitä yhteinen yritys on lähentänyt tosi paljon. Molemmat meistä ovat omistajia, joten samassa veneessä ollaan, mentiin sitten ylös, alas tai ylösalaisin, Henna Pesonen naurahtaa.

Hoitolakaupoista edellisen yrittäjän kanssa hierottiin vielä kauppoja, kun tieto koronaviruksen talousvaikutuksista alkoi valjeta Pesoselle ja Lähteelle.

– Oman jännityksensä korona tuo yrityksen pyörittämiseen, mutta kun tilanne joskus rauhoittuu ja ihmiset pääsevät liikkumaan vapaammin, ihmisillä on varmasti myös suurempi halu hemmotella itseänsä, Pesonen näkee.

Nuoruudesta kilpailuvaltti

Pesonen on tehnyt kosmetologin töitä omalla toiminimellä kolme vuotta, ja hänelle onkin jo muodostunut oma asiakaskuntansa. Lähteellä varsinaista yrittäjäkokemusta ei vielä ole.

Beauty Chainin palveluihin kuuluvat kasvo-, jalka- ja käsihoidot, hieronnat, ihokarvojen poisto, kestolakkaukset, ripsien pidennykset sekä ripsien ja kulmien värjäykset. Sopimuksesta onnistuvat myös enemmän aikaa vaativat meikkaukset.

Suunnitelmissa on, että tulevaisuudessa hoitolassa tarjottaisiin myös päiväehostuksia ja pieniä kampauksia, joskaan perinteisten kampaamopalveluiden puolelle Pesosella ja Lähteellä ei ole aikeita toimintaa laajentaa.

– Henna on erikoistunut enemmän ripsiin, mutta muita hoitoja me teemme molemmat samalla tavalla, Lähde kertoo työnjaosta.

Imatran keskustan alueella on jonkun verran saman toimialan yrityksiä. Kilpailuakin siten on, mutta Pesonen ja Lähde uskovat asiakkaita riittävän. Lähde sanoo, että nuori ikäkin voi olla kauneushoitolan pitäjille vahvuus.

– Tunnemme trendit ja olemme nuorison keskuudessa, Lähde painottaa.

Monen muun uuden yrityksen tavoin Beauty Chaininkin viralliset avajaiset siirtyivät koronarajoitusten takia eteenpäin, näillä näkymin kesäkuun puolelle. Silloin liikkeessä on tarjolla muun muassa hemmotteluhoitoja ja avajaistarjouksia.

Luetuimmat