Torstaiaamuna Tainionkoskentiellä poliisin tehovalvonnassa kiinni turvavöittä ajaneita ja matkapuhelimeen puhuneita – "Rangaistavaa on löytynyt aika paljon", kertoo ylikonstaapeli Pertti Karvonen

Karvosen tiimi kirjoitti 1,5 vuoron aikana Imatralla ja Lappeenrannassa 50 liikennevirhemaksua. Keskiviikkona alkanut tehovalvonta jatkuu vielä perjantaina.

Santeri Tynkkynen

Ylikonstaapeli Pertti Karvonen (edessä) tiimeineen tekee liikenteen tehovalvontaa vielä perjantain ajan Imatra-Lappeenranta -akselilla. Taustalla vanhempi konstaapeli Jarkko Vilkman. Arkistokuva.
Ylikonstaapeli Pertti Karvonen (edessä) tiimeineen tekee liikenteen tehovalvontaa vielä perjantain ajan Imatra-Lappeenranta -akselilla. Taustalla vanhempi konstaapeli Jarkko Vilkman. Arkistokuva.

Poliisin keskiviikkona aloittama taajamaliikenteen tehovalvonta on tuottanut tulosta niin Imatralla kuin Lappeenrannassa. Poliisi on havainnut turvavöittä tai kortitta ajamista, matkapuhelimen käyttöä sekä liian kovaa kulkevia mopoja.

– Rangaistavaa on löytynyt aika paljon, vaikka tehovalvonnasta tiedotettiin ennalta, kertoo ylikonstaapeli Pertti Karvonen.

Keskiviikkona Imatran ja Lappeenrannan taajama-alueella partioinut Karvosen tiimi havaitsi 25 turvavöittä ajoa ja kymmenen matkapuhelimen käyttöä. Valvonnassa jäi kiinni myös kaksi ilman korttia autoillutta.

Kymmeniä liikennevirhemaksuja

Torstaiaamuna partio oli passissa Tainionkoskentiellä Mansikkalan uuden koulun edustalla. Siellä ilman turvavyötä oli Karvosen mukaan liikkeellä kymmenkunta kuljettajaa. Matkapuhelimeen puhui muutama autoa samalla ajanut.

1,5 vuoroon on Karvosen mukaan kirjoitettu 50 liikennevirhemaksua.

– Se on aika paljon.

Valvontaa on tehnyt myös samaan aikaan myös toinen poliisin liikenneryhmä.

– Heillä on samansuuntaiset tulokset.

Partiot ovat seuranneet myös stop-merkin noudattamista ja tehneet suojatievalvontaa.

– Muutamia tapauksia on ollut, joissa on ajettu pysähtymättä suojatien yli, vaikka viereen on pysähtynyt toinen auto.

Kolme mopoilijaa ajokieltoon

Valvonnan yhteydessä on toistaiseksi myös kolme mopoilijaa saanut ajokiellon liian kovaa kulkevien ajoneuvojen takia. Yksi tapaus on ollut Imatralla ja kaksi Lappeenrannassa.

– Imatralla tavatun kuljettajan mopo kulki testissä 85 kilometriä tunnissa, kun maksimi on 45 kilometriä tunnissa.

Seurauksena oli ajokielto.

Keskiviikkona käynnistynyt tehovalvonta jatkuu vielä perjantaina. Poliisilla on liikkellä kaksi liikenneryhmää Imatra-Lappeenranta -akselilla.