Imatrankosken koulun kaavamuutos uhkaa haukata ison osan Mikonpuiston ulkokentästä — Talvisin paikalla on suosittu luistelukenttä

Mikonpuiston kenttä kutistuisi noin kolmasosaan nykyisestä, jos kaavamuutos hyväksytään.

Tenho Tiilikainen

Asemakaavan muutos on haukkaamassa ison osan Imatrankosken koulun kentästä. Talvisin paikalla on suosittu ulkojääkenttä.
Asemakaavan muutos on haukkaamassa ison osan Imatrankosken koulun kentästä. Talvisin paikalla on suosittu ulkojääkenttä.

Imatran kaupunki on käynnistänyt kaavamuutoksen Imatrankosken koulun alueella.

Syynä on koulun tuleva lakkautus ja alueen ottaminen muuhun käyttöön. Vuonna 1953 valmistuneen kivikoulun paikalle suunnitellaan kerrostaloja. Kaavaluonnoksessa on varaus kolmelle kuusikerroksiselle asuinkerrostalolle ja niiden parkkipaikoille.

Kaavamuutoksessa ei kajota Mikonpuiston päiväkotiin ja viereiseen lähivirkistysalueeseen. Myös tenniskenttä ja skeittipuisto säilyisivät.

Sen sijaan Mikonpuiston ulkokenttä kutistuisi kaavamuutoksen myötä noin kolmannekseen nykyisestä.

Tämä merkitsisi heikennystä muun muassa Imatrankosken talviliikuntamahdollisuuksiin.

Mikonpuiston kenttä jäädytetään talvisin isoksi luistelukentäksi, jossa on perinteisesti riittänyt tilaa niin luistelemaan opetteleville perheen pienemmille kuin jääkiekkoa pelaaville pienporukoillekin.

Tiistaina lautakuntaan

Kaavoitus on pyytänyt suunnitelmistaan Imatran hyvinvointilautakunnan lausuntoa.

Asia on esillä lautakunnassa tiistaina.

Minna Mäkinen

Imatrankosken koulu valmistui 1953. Rakennuksessa on mikrobivaurioita ja suuria korjaustarpeita.
Imatrankosken koulu valmistui 1953. Rakennuksessa on mikrobivaurioita ja suuria korjaustarpeita.

Hyvinvointi- ja koulutuspalveluiden erityisasiantuntija Harri Valtasola esittää, että lautakunta vaatisi kaavaluonnokseen muutosta Mikonpuiston kentän osalta ja sen säilyttämistä nykyisen kokoisena myös tulevaisuudessa.

— Tulevaisuudessa Imatralla tarvitaan koulukeskusten kenttien lisäksi vähintään yksi isokokoinen kenttä erilaisten harrastusten ja tapahtumien tarpeeseen, esityslistan tekstissä perustellaan.

Imatrankosken koulu on tarkoitus purkaa Kosken koulukeskuksen valmistuttua vuonna 2021. Purkamista perustellaan koulukeskuslinjausten lisäksi rakennuksen sisäilmaongelmilla ja suurilla korjaustarpeilla.

Kaavamuutos on käynnistetty Mitra Imatran rakennuttajan aloitteesta.

Luetuimmat

Kommentoidut