Imatran kaupunki jatkaa maksullisen välipalan kokeilua kaikissa koulukeskuksissa helmikuun loppuun saakka – Ensimmäisellä kokeilujaksolla tieto ei ollut tavoittanut kaikkia lapsia

Maksullista välipalaa kokeiltiin koulukeskuksissa marras-joulukuussa. Menekki oli vähäistä, ja välipaloja meni keskimäärin 20 viikossa.

Santeri Tynkkynen

Vuoksenniskan koulun laitoshuoltaja Tarja Parvinen esitteli välipalan sisältöä Uutisvuokselle marraskuussa.
Vuoksenniskan koulun laitoshuoltaja Tarja Parvinen esitteli välipalan sisältöä Uutisvuokselle marraskuussa.

Imatran kaupunki on päättänyt jatkaa maksullisen välipalan kokeilua Imatran kouluissa myös kevätlukukaudella. Maksullinen välipala oli kokeilussa myös syyslukukaudella marras-joulukuussa, mutta silloin menekki oli vähäistä.

Välipaloja meni keskimäärin noin 20 viikossa, ja kaupunki sai kokeilusta palautetta hyvin vähän. Siitä huolimatta kaupunki haluaa jatkaa välipalatestiä.

– Kokeilun tuloksia käsiteltiin tammikuussa lasten parlamentissa ja siellä kävi ilmi, että tieto ei ollut tavoittanut kaikkia lapsia. Siksi haluamme jatkaa kokeilua vielä helmikuun loppuun saakka, tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen kertoo kaupungin tiedotteessa.

Maksullinen välipala tarjoillaan koulujen ruokaloissa. Välipala sisältää leipää, leikkelettä ja tuorepalan. Tarjolla on myös vaihtelevasti esimerkiksi hedelmiä, kiisseliä tai rahkaa.

Lipukkeita voi lunastaa myös netistä

Maksullista välipalaa tarjoillaan kaikissa koulukeskuksissa arkipäivisin. Kellonaika vaihtelee lukujärjestyksen mukaan. Yhden välipala-annoksen hinta on kaksi euroa, ja oppilas lunastaa välipalan lipukkeella.

Välipalalipukkeita myydään kymmenen kappaleen nippuina kaupungintalon asiakaspalvelussa sekä netissä Saimaan tukipalveluiden sivuilla.

Verkossa maksetut lipukkeet voi lunastaa minkä tahansa koulukeskuksen ruokalasta kuittia vastaan, ja lipukkeet käyvät kaikissa koulukeskuksissa.

Terveys- tai muista syistä välipalaa tarvitsevat oppilaat saavat jatkossakin välipalan maksutta.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset