Tainionkosken kirkon kuparit hohtavat kirkkaina — Kirkon kattotiilet on tilattu Itävallasta samalta valmistajalta kuin alkuperäisen katon tiilet

Jarmo Hämäläinen

Tainionkosken kirkon uudet kuparipellit hohtavata kirkkaina.
Tainionkosken kirkon uudet kuparipellit hohtavata kirkkaina.

Tainionkosken kirkko on karistanut hupun yltään. Vuonna 1932 valmistunut kirkko on saanut uuden ulkopinnan, sen savitiilikatto on uusittu ja kuparipellit hohtavat katolla huikean kirkkaina.

— Kuparia kannattaa käyttää, koska se on kestävää ja huoltovapaata materiaalia, muistuttaa Imatran seurakunnan kiinteistöpäällikkö Jari Nousiainen.

Kovin pitkään kupari ei kirkkaana kuitenkaan hohda.

— Se patinoituu ja väri muuttuu vuodessa, puolessatoista. Riippuu hieman paikkakunnasta ja ilmansaasteista, Nousiainen sanoo.

Kirkon katto on alun perin rakennettu 1930-luvulla Itävallassa valmistetuista savitiilistä.

— Uudet kattotiilet tulivat samalta valmistajalta. Ne ovat hyvin samannäköisiä kuin alkuperäiset tiilet. Alkuperäinen muottikin olisi valmistajalta löytynyt, mutta näin pienen erän tekeminen olisi tullut turhan kalliiksi, Nousiainen kertoo.

Kirkko käyttöön tammikuussa

Keväällä aloitettu Tainionkosken kirkon saneeraus kestää vielä vuodenvaihteeseen asti.

— Uudet sisäänkäynnit ja kiviportaat rakennetaan vielä, kiveyksiä tehdään ja kevääksi jää vielä pihanurmikon viimeistely, Nousiainen listaa tulevia töitä.

Kirkon alakertaan tehdään vielä varastotiloja, joihin voidaan siirtää sisäilmaongelmien vuoksi tyhjennetystä seurakuntakeskuksesta seurakunnan arkistoja.

Tainionkosken kirkko on tarkoitus avata käyttöön tammikuussa.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut