Lomautukset Ovakolla jatkuvat vuoden loppuun saakka — Tulevan vuoden kuviot ovat vielä hämärän peitossa: ”Lähiviikot ovat ratkaisevia, sen jälkeen pystymme tarkemmin arvioimaan tulevaisuutta”

Joulun ympärillä lomautuksia on tulossa toimihenkilöille sekä työntekijöille. Jouluviikolla tuotantoa Ovakolla ei tehdä käytännössä lainkaan. Parhaillaan Ovako käy asiakkaiden kanssa neuvotteluita ensi vuoden toimituksista.

mIKA sTRANDÉN

Keväällä käynnistyneet henkilöstön lomautukset ovat jatkuneet Imatran terästehtaalla pitkin syksyä.
Keväällä käynnistyneet henkilöstön lomautukset ovat jatkuneet Imatran terästehtaalla pitkin syksyä.

Keväällä käynnistyneet henkilöstön lomautukset jatkuvat Imatran terästehtaalla koko loppuvuoden ajan.

Lomautukset jatkuvat samalla systeemillä, miten Ovakolla on jo koko syksy menty. Ovakon henkilöstö- ja viestintäjohtajan Klaus Enwaldin mukaan toisilla on lyhennetty työviikkoa, kun taas joillain linjoilla on voinut olla viikon tauko.

Pidempiä lomautusjaksoja ei ole ollut.

— Hyvin vaihtelevasti eri tavoin lomautukset ovat menneet syksyllä eri tuotantolinjoilla, hän kertoo.

Joulun ympärillä lomautuksia on tulossa toimihenkilöille sekä työntekijöille. Jouluviikolla tuotantoa Ovakolla ei tehdä käytännössä lainkaan.

— Lomautukset joulun ympärillä on jaksoteltu osastoista riippuen. Joillain osastoilla lomautuksia on enemmän, joillain vähemmän. Joulunaika on perinteisesti tehtaalla hiljaisempaa aikaa, Enwald mainitsee.

Tulevaisuus vielä avoinna

Henkilöstö- ja viestintäjohtaja Klaus Enwald ei uskalla vielä tässä vaiheessa arvioida tulevaisuuden näkymiä. Ovakolla mennään tällä hetkellä lyhyellä perspektiivillä eteenpäin.

Parhaillaan Ovako käy asiakkaiden kanssa neuvotteluita ensi vuoden toimituksista.

— Lähiviikot ovat ratkaisevia, sen jälkeen pystymme tarkemmin arvioimaan tulevaisuutta.

Loppiaisviikon loppuun saakka käynnit ovat tiedossa, ja siihen asti tehtaalla paiskitaan töitä. Tammikuun loppupuolen käynneistä päätetään myöhemmin.

— Seuraamme, kuinka tilanne ensi vuodelle kehittyy.

Syyskuussa Enwald kertoi, että ylemmät toimihenkilöt olivat siihen saakka välttyneet lomautuksilta. Tällä hetkellä myös ylemmät toimihenkilöt ovat lomautusten piirissä.

Enwaldin mukaan lomautusten piirissä tällä hetkellä ovat enemmän tai vähemmän kaikki tehtaalla työskentelevät. Enimmillään lomautettuna samaan aikaan on ollut 150—200 työntekijää. Ovakolla työskentelee yhteensä noin 600 työntekijää.

Uusimmat uutiset