Lappeenrannan balettigaala peruuntuu tältä vuodelta – Tanssitapahtumaan jo hankitut liput käyvät ensi kesänä

Taiteellisen johtajan mukaan "päätös oli vaikea, mutta ainoa oikea".

Marleena Liikkanen

Balettigaalan taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori harmittelee tanssitapahtuman peruuntumista tältä vuodelta. Kuva elokuulta 2016, jolloin gaala oli ensi kertaa uudessa kaupunginteatterissa.
Balettigaalan taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori harmittelee tanssitapahtuman peruuntumista tältä vuodelta. Kuva elokuulta 2016, jolloin gaala oli ensi kertaa uudessa kaupunginteatterissa.

Lappeenrannan balettigaala 2020 siirtyy siirtyy järjestettäväksi ensi vuoteen. Balettigaala tanssitaan seuraavan kerran Lappeenrannan kaupunginteatterissa 27.–28. elokuuta 2021.

Tämän kesän gaalan peruuntumisesta päätti Balettigaalan hallitus sunnuntaina. Tapahtuman taiteellisen johtajan Juhani Teräsvuoren mukaan päätös oli vaikea, mutta ainoa oikea.

– Tilanne on koronasta johtuen edelleen epävarma yleisötilaisuuksien suhteen, ja turvamääräykset rajoittavat tapahtumien järjestämistä elokuun lopussa, hän toteaa tiedotteessa.

Gaalan hallitus kertoo päätöksellään kantavansa vastuuta sekä yleisön että taiteilijoiden turvallisuudesta. Balettigaala joutui koronan vuoksi jo aiemmin rukkaamaan ohjelmistoaan, kun tapahtuman päävieraaksi suunniteltu hollantilainen Introdans perui tulonsa gaalaan pandemiatilanteen vuoksi.

Teräsvuori pahoittelee, että Balettigaala oli pakko perua kokonaan.

– Toivoimme viimeiseen asti, että voisimme tarjota jälleen elämyksen ja olla näin luomassa pohjaa kulttuurisyksyn tanssitarjontaan hiljaiselon jälkeen, hän sanoo tiedotteessa.

Lappeenrannan balettigaalaan tälle vuodelle hankitut tai varatut liput ovat voimassa myös vuoden 2021 Balettigaalan vastaaviin näytöksiin.

Lipun hinta voidaan myös palauttaa ilman palvelupalkkiota asiakkaan tilille. Tätä varten asiakkaan tulee olla asiasta yhteydessä Lappeenrannan kaupungintalon ensimmäisen kerroksen asiakaspalvelukeskus Winkkiin.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset