Sataman kiistan vaikutukset Imatran poliittiseen kärkeen vielä avoimena: Kokoomukselta maanantaina kanta Antero Lattuun

Asiaa oli tarkoitus käsitellä jo torstaina, mutta runsaat poissaolot siirsivät linjauksen.

ANU PAKARINEN

Kaupunkikehittämislautakunnan puheenjohtajan Antero Latun (sd.) mahdollisuus jatkaa tehtävässään on kyseenalaistettu.
Kaupunkikehittämislautakunnan puheenjohtajan Antero Latun (sd.) mahdollisuus jatkaa tehtävässään on kyseenalaistettu.

Kokoomuksen Imatran valtuustoryhmä pohtii luottamustaan kaupunkikehittämislautakunnan puheenjohtajaan Antero Lattuun (sd.) ensi maanantaina ennen valtuuston kokousta.

Ryhmän puheenjohtaja Anu Urpalainen vahvistaa, että kysymys nousee asialistalle.

Ryhmä piti kokouksen jo torstaina, mutta runsaiden poissaolojen takia se oli Urpalaisen mukaan luoteeltaan valmisteleva.

Antero Lattua on kritisoitu ryhmän piirissä siitä, että tämä on ottanut puheenjohtajan ominaisuudessa kantaa viime valtuustokaudella Imatran venesatamasta tehtyihin sopimuksiin, joihin kaupunki on sitoutunut.

Latun aktiivisuus on nähty jopa perusteeksi vaihtaa puheenjohtajaa lautakunnassa.

Imatran kaupunginhallitus on tämän vuoden aikana käsitellyt kaksi kertaa venesataman riitaista tilannetta. Aiemmin talvella hallitus totesi, että kaupunki ei lähde avaamaan sopimusta satamaoperaattoriksi valitus New Port Imatra Oy:n kanssa.

Tämän viikon maanantaina hallitus linjasi ykskantaan, että Imatran kaupunki ei toistaiseksi neuvottele satamaan liittyvistä asioista muutosta sopimukseen ajaneen Saimaan Vene Oy:n kanssa.

Hallitus sitoi päätöksellään lautakunnan kädet käsitellä Saimaan Vene Oy:n irtisanottua maavuokrasopimusta ja tehdä uutta sopimusta yrityksen kanssa.

Luetuimmat