Keskusta ja perussuomalaiset haukkuvat demarien kääntymisen — "Ei hyvänen aika, aivan käsittämätöntä!"

Hannu Ojala

Keskustan Kari Toivanen ja perussuomalaisten Erkki Saarimäki pitävät sosiaalidemokraattien käännöksiä käsittämättöminä.
Keskustan Kari Toivanen ja perussuomalaisten Erkki Saarimäki pitävät sosiaalidemokraattien käännöksiä käsittämättöminä.

Imatran keskustalaiset ja perussuomalaiset haukkuvat sosiaalidemokraatit temppuilusta kaupunginjohtajan vaalin loppumetreillä. Molemmilla on ryhmäpäätös tukea kokoomuslaisen Rami Hasun valintaa.

Sosiaalidemokraatit vaihtoivat perjantain jälkeen oman ehdokkansa keskustalaiseen Matias Hildeniin.

Keskustan Kari Toivanen ja perussuomalaisten Erkki Saarimäki seurasivat valinnan edistymistä puheenjohtajistosta muodostetussa valintaryhmässä.

— Heikki Luukkanen parjasi avoimesti Matias Hildeniä valintaryhmässä. Tunsimme myötähäpeää hänen puolestaan. Vielä kokouksen jälkeen hän tuli sanomaan, että ei tullut Puumalan kepulaisesta tämän kaupungin johtajaa, Toivanen laukoo.

Toivanen aikoo pysyä loppuun asti porvaripuolen yhteisen ehdokkaan Hasun takana.

— Keskustalaiset eivät petä kaveria, vaan pelastamme hänet joutumasta Imatran demareiden juoksupojaksi, Kari Toivanen perustelee näkemystään.

Myös Saarimäki pitää pikakääntymistä Hildenin taakse uskomattomana.

— Ei hyvänen aika, aivan käsittämätöntä. He eivät hyväksyneet Hildeniä edes kallonkutistajalle. Nyt pitäisi valita henkilö, jota ryhmät eivät ole päässeet edes haastattelemaan, Saarimäki tuskailee. Minä olen Hasun takana—ja piste.

Saarimäki muistaa myös, kuinka sosiaalidemokraatit haukkuivat valintaryhmässä Hildenin ja sen päälle Hildenin kannalla olleen Kari Toivasen siitä, että keskustalainen ei käy demareille.

Keskustan valtuustoryhmän kolme ääntä ovat edelleen menossa Hasulle, samoin perussuomalaisten seitsemän ääntä.

Vihreiden Päivi Marttila pitää niin ikään kiinni perjantaina antamastaan lupauksesta äänestä Hasua.

Henkilökohtaisista syistä Antti Vuolanteen taakse asettunut perussuomalaisten Matti Seppälä sanoo olevansa uudesta käänteestä niin ymmällään, että ei pysty sanomaan mitään varmaa omasta valinnastaan.

— Tämä menee aivan hölmöläisten hommaksi, Seppälä sanoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.