Pete Kiisseli: ”Välillä ei tiedä itkeäkö vai nauraa” — Osmo's Cosmos Bar menetti anniskeluluvat viikoksi, ovet säppiin maanantaina

Kai Skyttä

Pete kiisseli kertoo Osmo´s Cosmos Barin noudattaneen lakia aina.
Pete kiisseli kertoo Osmo´s Cosmos Barin noudattaneen lakia aina.

Osmo´s Cosmos Baria pyörittävä OC Bar Oy on hävinnyt pitkän oikeustaistelun, jonka seurauksena ravintolan anniskeluoikeudet on evätty 8.1.-15.1.2018 välisenä aikana. Ravintola sulkee ovensa ja henkilökunta lomautetaan viikoksi ensi maanantaina. Yrityksen toimitusjohtaja Pete Kiisselin arvion mukaan sulkemisesta koituu noin 20 000-30 000 euron liikevaihdon menetykset.


— Lomautetuksi tai ilman työtä jää iso porukka; tarjoilijoita yli kymmenen henkeä, lisäksi emme tule tarvitsemaan ulkoistettujen portsareiden ja dj:n palveluja,  Kiisseli listaa.

Tapaus vuodelta 2015

Korkeimpaan oikeuteen asti noussut tapaus sai alkunsa jo vuonna 2015, kun Etelä-Suomen aluehallintoviraston tarkastajat löysivät ravintolasta alaikäisen henkilön alkoholijuoma kädessään.

Ajattelimme koko ajan että joku järki tässä tulee vastaan kun asia etenee oikeusasteilla. Pete Kiisseli


Kiisselin mukaan henkilö oli väittänyt tarkastajille, ettei häneltä oltu kysytty henkilöllisyyspapereita niin ovella kuin juomaa hakiessakaan. Kiisseli kuitenkin tähdentää, että ravintolan järjestyksenvalvojat ja tarjoilijat kysyvät aina henkilöllisyyspaperit nuorilta vaikuttavilta asiakkailta.


— Olemme aina noudattaneet lakia, mutta nuorisolla on ollut konstinsa kautta aikojen. Heti tapauksen jälkeen asensimme paljon lisää kameroita muun muassa ovelle.

Hallinto-oikeuteen

Aluehallintoviraston selvityspyynnön vastineessa OC Bar Oy toi ilmi henkilökunnan epäilyt siitä, että tyttö olisi tullut väärillä papereilla sisään. Viranomaisiin tämä ei kuitenkaan purrut, ja Osmo's Cosmos Barin anniskeluluvat peruttiin viikoksi huhtikuussa 2016. Kyseiselle ajalle oli sovittu jo muun muassa Ismo Alangon keikka, jonka peruuttaminen olisi tullut kalliiksi.


OC Bar Oy palkkasi asianajajan ja asia vietiin hallinto-oikeuteen. Hämeenlinnan hallinto-oikeudesta tuli kuitenkin päätös hyllyttää anniskeluluvat viikoksi toukokuussa 2017. Kyseiselle ajalle oli sovittu esiintymään Irina.

Korkein oikeus pysyi päätöksessä

OC Bar Oy vei asian vielä korkeimpaan hallinto-oikeuteen, jossa päätös anniskelulupien eväämisestä viikoksi piti, tällä kertaa tammikuulle 2018. Päätöksestä ei voi enää valittaa mihinkään.


— Olisimme jatkanut taistelua jos se olisi ollut mahdollista. Ajattelimme koko ajan että joku järki tässä tulee vastaan kun asia etenee oikeusasteilla. Pienyrittäjällä on muutenkin usein haastavaa oli ala mikä tahansa, ja välillä ei tiedä itkeäkö vai nauraa tällaisille episodeille, Kiisseli toteaa.

Anniskelulupien hyllytyksestä tiedotettiin aina kuukautta tai paria aikaisemmin. Tällä kertaa Osmo´s Cosmos Bariin ei ole tulossa ketään suurempaa artistia, mutta muuta ohjelmaa oli jo suunniteltu. Kiisselin mukaan ohjelma siirretään tuonnemmas.


Ravintolassa keskitytään ensi viikolla alakerran remonttiin ja kauppakäytävän puoleinen avoin sisäänkäynti tukitaan väliseinällä siksi ajaksi jolloin ravintola on suljettuna.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset