Varpalahteen tulee vesilautailu-rata vielä tämän kesän aikana — "Heti kun lupa-asiat saadaan selville, niin isketään kaivinkoneen kauha rantaan," vakuuttaa yrittäjä Jussi Honka

Wakeboard-radan on määrä toimia talvellakin.

Jasmin Ojalainen

Näissä maisemissa Imatralla vesilautaillaan ja -hiihdetään: 200 metriä pitkä kaapelirata ulottuu kuvan vasemmassa reunassa näkyvän mutkan takaa tien suuntaisesti kohti Virran puistoa.
Näissä maisemissa Imatralla vesilautaillaan ja -hiihdetään: 200 metriä pitkä kaapelirata ulottuu kuvan vasemmassa reunassa näkyvän mutkan takaa tien suuntaisesti kohti Virran puistoa.

Imatralle puuhattu wakeboard eli vesilautailu-rata on saanut tuulta alleen. Varpasaaressa suhahdetaan 200 metrin mittaisella uudella kaapeliradalla vielä tänä kesänä, vakuuttavat hankkeen takana hääräävät Vuoksen lautturin Toni Kainulainen ja saunalautan Jussi Honka.

— Palaset alkavat olla paikoillaan, vähän lupa-asioita on vielä kesken. Heti kun ne saadaan selville, niin isketään kaivinkoneen kauha rantaan, Honka sanoo.

Heidän lisäkseen toiminnassa ovat mukana Olli Husu ja Wake park Imatra Oy:n perustanut Vertti Wikström.

Toiveena kansainvälinen vetonaula

Vaijerirata tulee kahden tolpan väliin, jotka pystytetään uimahallin eteen ja Virran puiston rantaan. Honka kertoo, että muut toimijat kuten Vuoksen Talviuimarit ja kaupunki ovat olleet asian suhteen myötämielisiä.

Muutaman vuoden ajan pyöritelty idea on hänen mukaansa osa Varpasaaren alueen virkistäytymistä, jonka tarkoitus on elävöittää toimintaa entisestään.

— Tämän parempaa paikkaa wakeboard-radalle ei olekaan, sillä toisessa päässä on uimahalli eikä lahdessa aaltoile koskaan. On kutina, että tästä voisi tulla kansainvälinenkin magneetti. Ja kun vesihiihto siirtyy veneen perästä kaapeliradoille, se on ekologisempaa, hiljaisempaa ja halvempaa. 

Rataa on tarpeen mukaan mahdollista muokata hyppyreillä ja reileillä. Vesisuksien ja laudan lisäksi siinä voi kiitää pumpattavilla uimapatjoilla kuten vesidonitseilla ja -banaaneilla.

— Lisäksi toimintaa voi pyörittää läpi vuoden. Talvellakin perään voi laittaa vaikka sukset ja lumilaudan sekä järjestää hyppynäytöksiä, Honka kuvailee.

Luetuimmat

Kommentoidut