Imatran musiikkiopistossa valmistaudutaan ensi syksyn oppilashakuun samalla kun kaupungin säästöt raaputtavat kulttuuritaloa useasta suunnasta: "Tuskin mitään radikaalia on tapahtumassa"

Kulttuuritalo Virran käynnissä oleva tilasuunnitteluprojekti on osa kaupungin säästötoimia, mutta apulaisrehtori Anna-Mari Kärkkäinen ei tällä tietoa usko sen vaikuttavan musiikkiopiston oppilaskiintiöön tai soitintarjontaan.

Minna Mäkinen

Musiikkiopistossa on kuluvalla lukukaudella vajaa 400 oppilasta ja noin 20 opettajaa. Uusien oppilaiden hakuaika käynnistyy huhtikuussa ja kestää aina kuun loppuun saakka.
Musiikkiopistossa on kuluvalla lukukaudella vajaa 400 oppilasta ja noin 20 opettajaa. Uusien oppilaiden hakuaika käynnistyy huhtikuussa ja kestää aina kuun loppuun saakka.

Kevät koittaa Virta-opiston musiikkiopistoonkin, jossa valmistaudutaan parhaillaan kevätlukukauden tapahtumiin.

Tällä hetkellä kulttuuritalolla tiivistetään tiloja, jonka myötä muun muassa musiikkiopiston toimistohenkilöstö siirtyy kirjaston henkilökunnan tiloihin. Musiikkiopiston apulaisrehtorin Anna-Mari Kärkkäisen mukaan asialla ei tällä tietoa ole muita vaikutuksia esimerkiksi opetustiloihin.

– Oletan, että toiminnot jatkuvat ihan normaalisti ja opetustilat säilyvät. Täysin virallista tietoa minulla ei asiasta toki ole, Kärkkäinen sanoo.

Musiikkiopistossa on kuluvalla lukukaudella vajaa 400 oppilasta ja noin 20 opettajaa. Uusien oppilaiden hakuaika käynnistyy huhtikuussa ja kestää aina kuun loppuun saakka. Viime vuonna musiikkiopisto käsitteli hakemuksia saapumisjärjestyksessä, mutta tämän kevään osalta menettely on Kärkkäisen mukaan vielä avoinna.

Huhtikuun aikana käsitellään niin ikään opinnoissaan etenevien oppilaiden jatkamisilmoituksia. Uusien oppilaiden sisäänottomäärät tarkentuvat sen myötä, Kärkkäinen sanoo. Vaikka Virran tilasuunnitteluprojekti on osa kaupungin säästötoimia, oppilaskiintiöön ja soitintarjontaan Kärkkäinen ei usko vaikutusten toistaiseksi ulottuvan.

– Aina mennään senhetkisten resurssien puitteissa. Vielä en osaa sanoa, mutta tuskin mitään radikaalia on tapahtumassa. Olen luottavaisin ja positiivisin mielin, että voimme ottaa monipuolisesti oppilaita eri soittimiin.

Musiikkiopistoon haku alkaa 1. huhtikuuta. Kulttuuritalo Virrassa järjestetään soitinpolku lauantaina 28. maaliskuuta kello 12–15, jossa soittimiin ja opettajiin pääsee tutustumaan. Sen lisäksi tapahtuma käynnistyy musiikkiopiston opettajien Karelia-salissa esitettävällä Unten mailla -lastenkonsertilla kello 11. Konsertti ja tapahtuma ovat ilmaisia.

Luetuimmat