Venäläisten ajamissa ylinopeuksissa jyrkkä nousu — Alkuvuoden aikana rajalla on ojennettu jo 700 sakkolappua

Katja Juurikko

Peltipoliisi ei tee eroa suomalaisen ja ulkomaalaisen kuljettajan suhteen.

Venäläisten liikennerikkomukset ovat lähteneet jyrkkään nousuun tämän vuoden aikana. Automaattisesta nopeusvalvonnasta tulleet ylinopeussakot ovat jo vuoden tässä vaiheessa ylittäneet koko viime vuoden sakkojen määrän.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto on antanut venäläisautoilijoille tiedoksi heinäkuun loppuun mennessä 700 rangaistusvaatimusta. Viime vuonna tiedoksiantoja oli 482.

Venäläisten autoilijoiden sakotuskäytäntöä muutettiin joitakin vuosia sitten, jolloin automaattisesta nopeusvalvonnasta tulleiden sakkojen antaminen tiedoksi siirrettiin rajavartiolaitoksen tehtäväksi.

Sitä ennen automaattinen nopeusvalvonta ei käytännössä koskenut venäläisiä, koska sakkolappuja ei pystytä lähettämään postitse rekisteritunnusten perusteella Venäjälle.

Suomessa saatu ja maksamattomaksi jäänyt sakko on peruste olla myöntämättä viisumia Schengen-alueelle.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat