Imatralaisen Marko Korpikosken morsian jäi jumiin Pietariin: häät siirretty toistaiseksi elokuulle –  "Tilanne on välillä tuntunut jopa raivostuttavalta"

Imatralla oleskellessaan kaksikko on katsonut elokuvia ja liikkunut luonnossa.

Marko Korpikosken kotialbumi

Kaksikon häiden ajankohta on yhä kysymysmerkkinä. Imatralla he ovat viettäneet aikaa yhdessä muun muassa luontokohteisiin tutustuen.
Kaksikon häiden ajankohta on yhä kysymysmerkkinä. Imatralla he ovat viettäneet aikaa yhdessä muun muassa luontokohteisiin tutustuen.

Imatralaisen Marko Korpikosken oli tarkoitus tanssia heinäkuussa häitä Kristina Goncharin kanssa. Suunnitelmiin tuli kuitenkin muutos, kun morsian ei päässyt enää takaisin Suomen puolelle.

Häät on toistaiseksi siirretty elokuun alkuun, mutta niiden toteutuminen on vielä täysi kysymysmerkki. Pahimmassa tapauksessa imatralaisen mukaan häät saatettaisiin järjestää vasta ensi vuoden puolella.

Rakennusinsinöörin sekä arkkitehdin koulutuksen omaava Gonchar asuu tällä hetkellä Pietarissa ja työskentelee rakennusinsinöörinä etänä. Hänellä on ollut Suomeen perhesyistä pitkä viisumi, muttei oleskelulupaa.

– Tarkoituksena oli hakea oleskelulupaa, kunhan olemme ensin menneet naimisiin. Hänen äitinsä asuu Imatralla ja hänellä on Suomen kansalaisuus, Korpikoski kertoo.

Epätietoisuuden aika on ollut raskasta

Korpikoski on kommunikoinut rajan taakse videopuheluiden ja eri viestintäsovellusten kautta. Epätietoisuutta täynnä oleva aika on kuitenkin vaatinut veroaan.

– Yhteydenpito on onnistunut onneksi hyvin. Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole tietoa, milloin tilanne raukeaisi. Se tuntuu välillä jopa aika raivostuttavalta.

Kaksikko on vieraillut toistensa kotikaupungeissa puolin ja toisin. Imatralla ollessaan he ovat käyneet Goncharin äidin Ruokolahdella sijaitsevalla mökillä, luonnossa ja katsoneet yhdessä elokuvia.

Paperit ovat avioliittoa varten jo valmiina ja ne tulisi toimittaa enää maistraattiin. Goncharin olisi tarkoitus muuttaa Suomeen välittömästi, kunhan hän maahan pääsee.

Korpikoski on yrittänyt olla asian tiimoilta yhteydessä eri ministeriöihin, muttei ole saanut vastausta. Lisäksi hän on yrittänyt vielä lähettää viestiä ulkoministeri Pekka Haavistolle ja sisäministeri Mari Ohisalolle, kuitenkin vailla tulosta.

Uusimmat uutiset