Pääkirjoitus: Yrittäjä kuuli sienimäkeläisten toiveen ja lähipalvelu palasi

Rouskunkadulla entisen kampaamon tiloihin herätellään elintarvikekioskia. Asialla on imatralainen kahvilayrittäjä Kaisa Hirn, jonka mielestä Sienimäelle tarvitaan kauppa.
Rouskunkadulla entisen kampaamon tiloihin herätellään elintarvikekioskia. Asialla on imatralainen kahvilayrittäjä Kaisa Hirn, jonka mielestä Sienimäelle tarvitaan kauppa.

Imatralla sienimäkeläisten arki helpottui torstaina, kun ilman lähikauppaa jääneessä kaupunginosassa avautui yrittäjävetoinen elintarvikekioski.

Isommat ostokset pitää yhä tehdä Mansikkalan marketeissa tai Vuoksenniskalla, mutta enää ei tarvitse sonnustautua matkaan jokaista pikkuostosta varten. Tyytyväisyys on varmasti suurta varsinkin Sienimäen iäkkäämpien ja autottomien asukkaiden keskuudessa, joille kaupassakäynti voi olla iso ponnistus.

Kesko sulki Sienimäen K-marketin 14. joulukuuta 2018, koska liiketilan sisäilmaongelmat olisivat vaatineet mittavaa remonttia. Ketju ei nähnyt mahdolliseksi myöskään sijoittua muihin tiloihin Sienimäellä. Pörssiyhtiö perustaa luonnollisesti ratkaisunsa euroihin, se ei ota vastuuta lähipalvelun säilymisestä.

Kaupan lopettaminen sai sienimäkeläiset toivomaan Imatran kaupungilta toimia lähipalvelun pelastamiseksi. Esimerkki oli Rautjärveltä. Siellä kunta teki hartiavoimin töitä, jotta Asemanseudulle saatiin palautettua kyläkauppa Keskon suljettua sieltä Siwan helmikuussa 2017. Kunta remontoi M-kaupalle tilat entisiin kirjaston tiloihin. Yrittäjäpariskunta Maisa ja Jarmo Kinnusen voimin toukokuussa 2017 aloittanut Aseman puoti toimii Asemanseudulla edelleen.

Imatralla kaupunki ei ryhtynyt masinoimaan lähikauppaa, mutta se tuli vastaan lisäämällä Sienimäen kautta kulkevia asiointibussin vuoroja, jotta asukkaiden kaupassakäynti helpottui.

Sienimäkeläisten toiveet kuuli ja haasteeseen tarttui kahvilayrittäjä Kaisa Hirn. Nyt Rouskunkadulla rakennetaan kioskin valikoimaa asiakkaiden toiveiden mukaiseksi.

Lähikuukaudet näyttävät, miten lähipalvelun paluu Sienimäelle onnistuu.

Minna Mäkinen

minna.makinen@uutisvuoksi.fi

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut