Imatran sisustus ja väri vaihtoi omistajaa: Monialayritys V-P Toiviainen laajensi toimintaansa yrityskaupalla

”Sattuu tosi hyvin meidän repertuaariin,” kommentoi toimitusjohtaja Veli-Pekka Toiviainen.

Anu Pakarinen

Imatran sisustus ja värin henkilökunta jatkaa uuden omistajan palveluksessa. Kuvassa Marika Vento ja Piia Järveläinen. Molemmat tyytyväisiä, että uusi omistaja löytyi läheltä.
Imatran sisustus ja värin henkilökunta jatkaa uuden omistajan palveluksessa. Kuvassa Marika Vento ja Piia Järveläinen. Molemmat tyytyväisiä, että uusi omistaja löytyi läheltä.

Vuonna 1986 perustettu Imatran sisustus ja väri on vaihtanut omistajaa. Uusi omistaja on Imatran seudulla toimiva monialayritys V-P Toiviainen Oy.

Toimitusjohtaja Veli-Pekka Toiviaisen mukaan Imatran sisustus ja värin liiketoiminta täydentää hyvin yrityksen repertuaaria.

V-P Toiviaisella on entuudestaan Mansikkalassa rakennustarvikkeiden myymälä Imatran vaneri ja kaluste. Yritys tekee myös remontteja ja uudisrakennuksia.

— Imatran sisustus ja värin maalit, tapetit ja muut pintamateriaalit sattuvat tähän kokonaisuuteen tosi hyvin, Veli-Pekka Toiviainen sanoo.

Neuvottelut kestivät pitkään

Toiviaisen mukaan molemmat toimipisteet jatkavat Mansikkalassa.

— Palveluja ja varastoja yhdistellään ja sitä kautta haetaan toimivampaa kokonaisuutta. Asiakas saa meiltä kaikkea harkoista tapetteihin asti.

Omistajavaihdos toteutui toukokuun alussa. Kauppasummaa ei kommentoida.

— Ostimme liiketoiminnan kaikkine kiinteistöineen. Ei ollut mikään hetken päähänpisto, neuvottelut kestivät varmaan vuoden, Toiviainen kertoo.

Henkilöstö jatkaa

Imatran sisustus ja värin henkilökunta jatkaa uuden omistajan palveluksessa vanhoina työntekijöinä. Myös entinen omistaja Markku Oinonen, 68, jatkaa yrityksessä, mutta nyt palkollisen roolissa.

Markku Oinonen oli yksi yrityksen kolmesta perustajasta vuonna 1986.  Hän osti myöhemmin muut osakkaat ulos.
Markku Oinonen oli yksi yrityksen kolmesta perustajasta vuonna 1986. Hän osti myöhemmin muut osakkaat ulos.

Miltäs se tuntuu, kun päätösvalta on muissa käsissä?

— Ei vielä miltään. Tätä pitää sulatella, alusta saakka yrityksessä mukana ollut Markku Oinonen naurahtaa.

Hän kertoo myyntipäätöksen kypsyneen ”numerolapun” myötä. Tällä hän viittaa ikäänsä.

— Olen ollut 53 vuotta alalla. Alkaa ikä tulla vastaan.

Jos tällä nykyisellä systeemillä jatketaan, pää pysyy varmasti jatkossakin pinnalla. — Markku Oinonen

Imatran sisustus ja väri on ollut leimallisesti perheyritys, sillä Markku Oinosen lisäksi hänen lapsensa ovat työskennelleet liikkeessä. Kumpikaan ei tässä kohtaa halunnut ryhtyä yrittäjäksi. Päätös ei ollut helppo, vaan syntyi vasta pitkällisen harkinnan jälkeen, kertoo tytär Piia Järveläinen.

— Se tuntuu kivalta, että uusi omistaja luottaa meihin. Kaikki jatkuu kuten ennenkin. Ja se on kiva, että uusi omistaja on Imatralta, Järveläinen sanoo.

Kilpailu on kovaa

Miten uusi ja vanha omistaja näkevät kilpailutilanteen Imatralla?

— Asiakkaalla pitää olla vaihtoehtoja. Se on tärkeintä. Imatran sisustus ja värin valtti kilpailussa on ammattitaitoinen ja palveluhenkinen henkilöstö sekä asennuspalvelut. Jos kylpyhuone pitää saada kuntoon, mutta tekijä puuttuu, sen saa meiltä, sanoo Veli-Pekka Toiviainen.

— Kilpailu on rajua. Kovin kilpailija on Lappeenranta. Kun väkiluku pienenee, niin kilpailu kiristyy, Markku Oinonen tietää.

Oinosen mukaan merkittävää vetoapua saadaan myymälän isoista tapahtumista, jotka vetävät asiakkaita muualtakin Etelä-Karjalasta ja Etelä-Savosta asti.

— Jos tällä nykyisellä systeemillä jatketaan, pää pysyy varmasti jatkossakin pinnalla, Oinonen arvioi.

Matti Veijalainen

Veli-Pekka Toiviainen auton ratissa vuonna 2014.
Veli-Pekka Toiviainen auton ratissa vuonna 2014.

V-P Toiviainen

Tarjoaa maanrakennus- ja kuljetusalan palveluja, minkä lisäksi se myy rakennus- ja sisustustarvikkeita.

Osti vuonna 2011 Imatran vaneri ja kalusteen ja vuonna 2019 Imatran sisustus ja värin.

Henkilöstöä yli 30.

Kotipaikka Ruokolahti.

Liikevaihto vaihdellut viime vuosina 3,5 ja 4,4 miljoonan välillä. Tähtää tänä vuonna 5–6 miljoonan euron liikevaihtoon.

Uusimmat uutiset