Rautjärven Asemanseudun isot koululaiset ensi syksynä Simpeleelle — Koulun lakkauttaminen pisti valtuuston äänestämään, katso ketkä kapinoivat vastaan

Rautjärven tuloveroprosentti nousi lopulta vähemmän kuin alun perin aiottiin: 20,5 prosenttiin.

Tiina Räikkönen

Rautjärven Asemanseudulle toimii ensi syksystä alkaen erillisen alkuopetuksen ryhmä, jossa 1.-2. luokkien oppilaat käyvät koulua tiiviissä yhteistyössä varhaiskasvatuksen esiopetusryhmän kanssa.
Rautjärven Asemanseudulle toimii ensi syksystä alkaen erillisen alkuopetuksen ryhmä, jossa 1.-2. luokkien oppilaat käyvät koulua tiiviissä yhteistyössä varhaiskasvatuksen esiopetusryhmän kanssa.

Rautjärven kunnanvaltuusto antoi maanantain kokouksessaan lopullisen siunauksen Aseman koulun toiminnan uudelleen järjestämiselle. Käytännössä koulu lakkautetaan tämän lukuvuoden jälkeen ja Asemanseudulle jää jatkossa vain 1.—2.-luokkalaisista koostuva alkuopetusryhmä.

Syksystä 2020 alkaen koululaiset kolmosluokasta ylöspäin kuljetetaan Simpeleelle. Oppilaat sijoitetaan siellä Simpeleen koulun opetusryhmiin.

— Kunhan päätös on saanut lainvoiman, alamme järjestää kuljetusten kilpailutusta. Kokonaisuus on nyt järjesteltävä uudella tavalla, kertoo kunnanjohtaja Harri Anttila.

Viisi valtuutettua vastusti

Päätös koulun lakkauttamisesta ei syntynyt valtuustossa yksimielisesti. Valtuutettu Petteri Laaksonen (kok.) olisi halunnut asiasta vielä lisäselvityksiä ja teki kokouksessa vastaesityksen. Laaksosen esitys sai taakseen hänen itsensä lisäksi kuitenkin vain neljä valtuutettua: Esa Ilveksen (sd.), Kari Luumin (kesk.), Timo Näräsen (kesk.) ja Timo Mikkosen (kesk.).

Sama ryhmä olisi ollut valmis myös neuvoa antavaan kansanäänestykseen koulun lakkauttamisesta. Aloitteen äänestyksestä teki Esa Ilves jo lokakuun lopulla, mutta ei saanut sen taakse kunnanhallitusta. Myös valtuustossa enemmistö valtuutetuista asettui tukemaan kunnanjohtaja Harri Anttilan esitystä aloitteen hylkäämisestä. Aloitteen oli allekirjoittanut 210 henkilöä.

Tulovero naapurien tasoon

Kunnanvaltuusto hyväksyi myös Rautjärven tulevat veroprosentit. Tuloveroprosentti putosi kunnanhallituksen käsittelyssä 20,75 prosentista 20,5:een, mikä sai myös kunnanvaltuuston hyväksynnän.

Verotusta oli alun perin tarkoitus kiristää nykyisestä 20,25 prosentista puoli prosenttiyksikköä. Korotus olisi tuonut kunnan kassaan noin 250 000 euron lisäyksen. Poliitikot pitivät kuitenkin hyvänä, että verotus on samalla tasolla Ruokolahden ja prosenttiaan ensi vuodelle kiristävän Parikkalan kanssa.

Kiinteistöverojen korotus jäi odottamaan seuraavaan vuoteen. Kunta jatkaa nykyisillä prosenteilla, joiden mukaan yleinen kiinteistövero on 0,93 prosenttia, vakituisten asuntojen kiinteistövero 0,49 prosenttia ja muiden asuinrakennusten vero 1,09 prosenttia.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset