SaiPan voittoputki on jo neljän ottelun mittainen - Ratkaisun se haki taas voittomaalikisasta

Mika Strandén

SaiPa istui taas kerran aivan liikaa jäähyllä ja tarjosi sillä otteen Sportille. Jere Sneck (oik.) puhdistustöissä Frans Tuohimaan maalilla. Sportin kultakypärä Michael Parks ihmettelee maalin sisällä.

SaiPa käänsi voittomaalikilpailusta voiton Vaasan Sportista. Varsinainen peliaika päättyi 2—2 (1—1, 1—0, 0—1, 0—0).

Voittomaali kirjattiin SaiPan Cody Kunykille. Myös Ahti Oksanen onnistui voittomaalikisan rankkarissaan.

SaiPa lähti iltaan kolmen pelin voittoputkessa, mutta oli lähes koko ajan Sportin talutusnuorassa. Vierailla oli ottelussa 73 laukausta, ja torjuntojakin SaiPan maalissa Frans Tuohimaalle kertyi yhteensä 41.

Ottelu alkoi keltamustille suotuisasti, kun parin minuutin kohdalla SaiPan puolustaja Brett Carson heitti kiekon maalille ja Sport-pelaajasta kimmokkeen ottanut kiekko yllätti täysin toiseen liigapeliinsä tällä kaudella luistelleen Rasmus Rinteen.

Hetkeä myöhemmin SaiPan Per Savilahti-Naganderin ja sentterinä aloittaneen Jonatan Tanuksen koomailu oman maalin takana avasi vapaa paikan vieraiden Joni Tuulolalle, joka tasoitti ottelun.

Sport sai yrittää vajaan minuutin ajan johtomaalia kahden miehen ylivoimalla, kun kotijoukkue söhläsi ensin liikaa pelaajia jäälle ja hetkeä myöhemmin Topi Nättinen huitoi alivoimalla hyökkäyspäässä itselleen kaksiminuuttisen.

Molemmat joukkueet ovat olleet alkukaudella liigan heikointa kaartia sekä ali- että ylivoimalla, ja Sport jatkoi sitä kaavaa omassa ylivoimapelissään.

SaiPa tarjosi avauserässä vieraille neljän jäähyn verran ratkaisumahdollisuutta, mutta onnistui pitämään maalinsa alivoimalla puhtaana.

SaiPan hyökkäyspeli oli pari erää todella vaisua, mutta työvoittoja ei laitojen vieressä pyörineelle Sportille ollut jaossa. Oman pään sähläilyllä se antoi lopulta SaiPan Jonatan Tanukselle avoimen paikan ja SaiPa lähti toiselle erätauolle 2—1-johdossa.

Sport tasoitti päätöserän puolessa välissä, kun siihen asti SaiPaa pystyssä pitänyt maalivahti Tuohimaa pudotti kaukaa tulleen kiekon Michael Parksin lavan eteen.

Vieraat pääsivät yrittämään kuudennen keran ylivoimalla, kun 1.20 ennen summeria Nättinen otti kovan pyörityksen jälkeen jäähyn oman maalin edessä. Tulos oli taas nolla, ja SaiPa pääsi jatkoajalle.

Vesa Salminen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.