Rautjärven sisäampumaradasta saatiin aikaan vuokrakompromissi

Rautjärvellä Simpeleen sisäampumarata on ollut viimeinen kunnan omistama sisäliikuntatila, jolle ei ole määritelty käyttökulut kattavaa vuokraa. Jatkossa tilanne muuttuu.

Myös ampumaradan käyttäjiltä ryhdytään perimään vuokraa. Sivistyslautakunnalle esitetään, että ampumaseura Simpeleen Hahlolta ryhdytään laskuttamaan radan käytöstä 1 650 euron vuosivuokraa.

Vuonna 2002 tehdyllä sopimuksella Hahlo sai ampumaradan käyttöönsä korvauksetta. Kunta on vastannut tilan lämmitys- ja sähkökuluista ja seura vain muista mahdollisista ylläpitokustannuksista. Viime syksynä kunta irtisanoi radan vanhan käyttöoikeussopimuksen.

Kunnan teknisen toimen laskelmien mukaan ampumaradan vuotuiset käyttökulut ovat olleet noin 3 000 euroa. Tämän suuruista vuokraa ampumaseura on pitänyt kohtuuttomana. Hahlo esitti radan vuosivuokraksi 1 150 euroa. Tästä välistä löytyi kunnan ja seuran neuvotteluissa kompromissisumma.

Matti Veijalainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.