Mitalikahvit maistuivat vegeviikkoa viettävälle imatralaissankarille, mutta kakku jäi lautaselle — katso Niki Tuulen videohaastattelu

Joonas Tapaninen

Niki Tuuli hörppi mitalikahvit tiistaina Imatran kaupungintalolla.

Imatran kaupungintalolla oli tiistaina laitettu pöytä koreaksi. Päivän juhlittu sankari oli ensimmäisen osakilpailuvoittonsa supersport-luokassa toissa viikonloppuna ajanut imatralainen Niki Tuuli.

Mitalikahvit maistuivat rennosti hymyilleelle Tuulelle, mutta suklaakakkuun kakkupalaa ratamoottoripyöräilijä ei lautaselleen huolinut, vaikka mieli olisi tehnyt.

— Ajattelin kokeilla vegeviikkoa, eikä sitä tiedä, vaikka se jatkuisi pidempäänkin. Tarkoitus on parantaa elämäntapoja, Tuuli hymyili.

Ensimmäistä kokonaista kauttaan MM-sarjassa ajava Tuuli juhli ensimmäistä osakilpailuvoittoaan Magny Coursin radalla Ranskassa. Imatralle paluun jälkeen onnittelijoita ja kavereita on ollut jonoksi asti.

— Mutta ainahan niitä voisi olla enemmänkin. Toivottavasti ihmiset seuraisivat enemmän moottoriurheilua, kun sitä on nyt tuotu Imatralla näin esille, Tuuli sanoi.

Jerezistä hyviä muistoja

Kautta on jäljellä vielä kaksi osakilpailua. Seuraava kilpailu ajetaan puolentoista viikon päästä Espanjan Jerezissä, josta Tuulella on viime kaudelta hyviä muistoja. Yamaha-kuski nousi silloin neljännestä lähtöruudusta kisassa toiseksi.

— Jerezin rata on ollut minulle yleensä vaikea, mutta viime vuonna näytin, että pystyn sielläkin kärjen vauhtiin. Toivottavasti sama meno jatkuu.

Tuuli kertoi suuntaavansa Espanjaan joko ensi tiistaina tai keskiviikkona.

— Välipäivät käyn ihan normaalisti töissä ja pyrin treenaamaan kuntoa. Ajamaankin olisi tarkoitus mennä, jos kelit niin sallivat.

Joonas Tapaninen

Joonas Tapaninen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.