Vuodet ovat hitsanneet Tanssiryhmä Jamin 17 nuorta yhteen: Sunnuntaina he panevat parastaan Helsingissä ja mittelevät Suomen upeimman tanssiryhmän tittelistä

Imatralainen Tanssiryhmä Jami tavoittelee Nuori tanssii 2018 -tapahtuman finaalipaikkaa Helsingissä. Finalistit valitsee nykytanssin ykkösnimiin kuuluva Tero Saarinen.

Tanssistudio Jami

Tanssit taivaan alla koreografian on tehnyt tanssiopettaja Tinna Nuppola-Poikonen.
Tanssit taivaan alla koreografian on tehnyt tanssiopettaja Tinna Nuppola-Poikonen.

Suomen nuorten tanssiryhmien parhaimmisto kohtaa sunnuntaina Helsingissä, jossa valitaan valtakunnallisen Nuori tanssii 2018 -palkinnon saaja.

Himoittua titteliä tavoittelee 13 nuorten tanssiryhmää eri puolilta Suomea, joista yksi on Tanssiryhmä Jami Imatralta.

Osallistujat valittiin seitsemästä valtakunnallisesta tanssitapahtumasta, joihin oli omat karsinnat.

Jamin esitys Tanssit taivaan alla valikoitui mukaan useiden satojen esitysten joukosta, kertoo Tanssikoulu Jamin rehtori Leila Tikka ylpeänä.

— Hieno saavutus.

Sana ”paras” ei sovi hänestä tanssiin, koska kyse on kuitenkin taidemuodosta.

Ennemmin voisi sanoa, että loppukilpailuun ylsivät kaikkein mieliin painuvimmat, sykähdyttävimmät ja tasokkaimmat esitykset, hän jatkaa.

Pitkä yhteinen historia näkyy

Koreografiasta vastaa Jamin tanssinopettaja Tinna Nuppola-Poikonen.

Tanssit taivaan alla -esitys syntyi noin vuosi sitten.

Alun perin se tehtiin naiskuoro Imatran Impien ja Jamin yhteistyöksi, mutta sittemmin koreografia alkoi elää omaa elämäänsä ja lähti lentoon, luonnehtii Leila Tikka.

Kaisa Beltran

Rehtori Leila Tikan mukaan finaalipaikkaa lähdetään hakemaan, mutta jo mukaan pääsy on upea saavutus.
Rehtori Leila Tikan mukaan finaalipaikkaa lähdetään hakemaan, mutta jo mukaan pääsy on upea saavutus.

Hän vaikuttui katsoessaan ryhmän viimeisiä harjoituksia.

Tanssiryhmä Jamin tanssijoita on 17, ja he ovat iältään 16–18-vuotiaita. Useimmat ovat tanssineet yhdessä jo vuosikaudet, 3.–4. luokalta saakka. Tämä näkyy ryhmän saumattomana yhteistyönä.

— Koreografia on tuttu, ja nyt se on parhaimmillaan. Löytyy tosi vahvaa ilmaisuvoimaa, sen lisäksi että tanssitaan upeasti. Ryhmän vahvuus näkyy esityksessä. He todella tanssivat ryhmänä, mikä on hieno voimavara, Tikka sanoo.

Finaalipaikka tavoitteena

Helsingissä tavoitteena on finaalipaikka. Sinne valitaan kuusi esitystä. Valinnan tekee nykytanssin ykkösnimiin kuuluva Tero Saarinen.

— Olisi tosi upeaa päästä finaaliin. Toisaalta pääsy loppukatselmukseen on itsessään jo palkinto, sillä tällaiset valtakunnalliset tapahtumat ovat tosi kovatasoisia, Tikka sanoo.

Mukana on muun muassa viisi tanssiryhmää pääkaupunkiseudulta. Jami on ainut tanssiryhmä koko Kaakkois-Suomesta.

Ryhmässä tanssivat Arpiainen Annika, Erjansalo Oona, Hatakka Noona, Heiskanen Miisa, Korpisammal Venla, Matikainen Ella-Mari, Mustonen Mette, Paakkinen Saara, Pellinen Taru, Penttilä Anni, Pirinen Alina, Prior Emma, Reinikainen Kaisa, Shahmmardan Tshinar, Toiviainen Iiris, Vertanen Milla ja Väyrynen Elli.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut