Työttömien määrä tipahti 13 prosenttia Imatralla — Työttömyys jatkaa laskuaan koko Kaakkois-Suomessa

Uusia avoimia työpaikkoja on Imatran seudulla 53 prosenttia enemmän, mikä tarkoittaa 71 uutta avointa työpaikkaa.

Sari Tauru

Työttömien määrä tipahti 13 prosenttia Imatralla — Työttömyys jatkaa laskuaan koko Kaakkois-Suomessa

Työttömien työnhakijoiden määrä väheni Etelä-Karjalassa jälleen. Työttömiä työnhakijoita on Etelä-Karjalassa 13,7 prosenttia vähemmän viime vuoden heinäkuun loppuun verrattuna, kertoo Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus).

Koko Kaakkois-Suomessa työttömiä oli liki 15 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna näihin aikoihin.

Imatralla 1 753 työtöntä

Imatralla oli heinäkuussa 2018 työttömiä työnhakijoita 1 753, kun vastaavaan aikaan viime vuonna määrä oli 2 009. Määrä on siis laskenut 13 prosenttia.

Kaakkois-Suomessa eniten työttömien työnhakijoiden määrä laski Lappeenrannassa. Lappeenrannassa oli heinäkuussa 2017 työttömiä työnhakijoita 4 969, kun taas tämän vuoden heinäkuussa vastaava luku on 4 251, eli 14 prosenttia vähemmän.

Viimeksi työttömien määrän romahtamisesta uutisoitiin kesäkuussa.

Pitkäaikaistyöttömiä 28 prosenttia vähemmän

Koko Kaakkois-Suomessa työttömien määrä on vähentynyt kaikissa ammattiryhmissä ja kaikilla koulutusasteilla, mutta eniten rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöillä.

Pitkäaikaistyöttömiä oli heinäkuun lopussa 28 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Alle 25-vuotiaiden työttömien määrä väheni 12 prosentilla.

Imatralla 71 uutta avointa työpaikkaa

Imatran seudulla uusia avoimia työpaikkoja on 53 prosenttia enemmän kuin viime vuonna, mikä tarkoittaa 71 uutta avointa työpaikkaa. Lappeenrannassa määrä nousi 12 prosentilla, ja koko Kaakkois-Suomessa 45 prosentilla.

Eniten uusia avoimia työpaikkoja on ilmoitettu myyjille, toimisto ja laitossiivoojille, myyntiedustajille, puhelinja asiakaspalvelukeskusten myyjille sekä maatalous ja teollisuuskoneasentajille ja korjaajille.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset