Imatra aikoo ulkoistaa konserniyhtiöiden talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut – Kilpailutus menossa, koskee kuutta työpaikkaa

Tarkoitus on, että työpaikat ja palvelut pysyvät Imatralla, mutta siirtyvät uuden kumppanin tuotettavaksi.

Anu Pakarinen

Kilpailutuksen piirissä on kuusi työpaikkaa Mitrassa. Toimitusjohtaja Lassi Nurmen mukaan ehdoton tavoite on, että työpaikat säilyvät Imatralla.
Kilpailutuksen piirissä on kuusi työpaikkaa Mitrassa. Toimitusjohtaja Lassi Nurmen mukaan ehdoton tavoite on, että työpaikat säilyvät Imatralla.

Imatran kaupunki etsii palveluntuottajaa, joka ottaisi hoitaakseen konserniyhtiöiden talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut.

Kilpailutus on käynnissä. Tarjouskilpailu päättyy helmikuun 8. päivä.

Tarjouspyynnön mukaan tavoitteena on kehittää ja yhdenmukaistaa kaupunkikonserniin kuuluvien yhtiöiden ja julkisyhtiöiden prosesseja sekä hankkia nykyaikaiset ja asiakaslähtöiset palvelut uudelta kumppanilta eli tulevalta palveluntuottajalta.

– Jos toiminnat siirtyvät pois meiltä, vastaava määrä henkilöitä siirtyy myös. Kyseessä on liikkeenluovutus, sanoo Imatran apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino.

Ulkoistus koskee kuutta työpaikkaa

Ulkoistus koskee lähinnä Mitra Imatran rakennuttajaa, joka enimmäkseen on hoitanut talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut muillekin konserniyhtiöille.

Toimitusjohtaja Lassi Nurmen mukaan mahdollinen ulkoistus koskee kuutta työpaikkaa.

Järjestely on samankaltainen, minkä emokonserni eli Imatran kaupunki toteutti jo muutama vuosi sitten. Kaupungin kirjanpito, palkanlaskenta ja muut silloisen taloustoimen toiminnot siirrettiin liikkeenluovutuksella Saita Oy:lle vuoden 2018 alussa.

Ulkoistus koski silloin kahdeksaa henkilöä, jotka jatkoivat työtään uuden työnantajan palveluksessa.

Myös tällä kertaa lähdetään siitä, että työpaikat ja palvelut säilyvät Imatralla.

– Se on ehdoton tavoite, Lassi Nurmi sanoo.

Nurmen mukaan taustalla on pyrkimys modernisoida kaupungin konserniyhtiöitä ja niiden talous- ja henkilöstöhallintoa. Edessä on menetelmien, työvälineiden ja työtapojen päivitys. Kumppanin kanssa on mahdollista päästä niin sanotusti valmiiseen pöytään.

– Kysytään markkinoilta, löytyykö sieltä valmiita ratkaisuja niin, että työpaikat säilyvät kuitenkin Imatralla.

Luetuimmat