Vartiointialan kolmepäiväinen lakko toteutuu keskiviikkona — Arviolta toistasataa vartijaa on lakossa Etelä-Karjalassa

Lakon taustalla on kiista vartiointialan työehtosopimuksesta ja palkkaratkaisusta. Alalla on oltu sopimuksettomassa tilassa toukokuun alusta lähtien, kun edellinen työehtosopimuskausi päättyi.

Marita Waenerberg

Vartiointialan työehtosopimuksen piirissä on oin 8500 työntekijää. 
Vartiointialan työehtosopimuksen piirissä on oin 8500 työntekijää. 

Vartiointialalla toteutuu kolme päivää kestävä lakko. Lakko alkaa keskiviikkona, ja päättyy perjantaina vuorokauden vaihtuessa.

Lakon taustalla on kiista vartiointialan työehtosopimuksesta ja palkkaratkaisusta. Vartiointialan työehtosopimusneuvotteluja on käyty viime keväästä asti Palvelualojen ammattiliitto PAMin ja Palvelualojen työnantajat Paltan kesken. Alalla on oltu sopimuksettomassa tilassa toukokuun alusta lähtien, kun edellinen työehtosopimuskausi päättyi.

Vartiointialan sovittu päättyi tänään tuloksettomana. Valtakunnansovittelija Vuokko Piettala katsoi tiedotteen mukaan, ettei sovintoesityksen antamiselle näyttänyt olevan edellytyksiä.

Vartiointialan työehtosopimuksen piirissä on noin 8 500 työntekijää, jotka työskentelevät muun muassa vartijoina, turvatarkastajina, vahtimestareina ja arvokuljettajina.

Etelä-Karjalassa lakko koskee noin 100—130 vartiointialan työntekijää.

Lakon ulkopuolelle rajataan hätätyöt sekä tehtävät, joissa lakko vaarantaisi yhteiskunnalle elintärkeitä toimintoja tai aiheuttaisi yleiselle edulle huomattavaa vahinkoa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset