Imatran kaupunginjohtajan valinnassa hiihtoloman mittainen tuumaustauko: mikä tahansa on yhä mahdollista, sanoo Anna Helminen

Hannu Ojala

Kenestä seuraaja Pertti Lintuselle? Vastausta saatetaan joutua odottamaan yli maaliskuun.

Imatran kaupunginjohtajan valinnassa pidetään parhaillaan tuumaustaukoa.

Konsultin tekemät arviot kustakin kolmesta kärkihakijasta ovat valmistuneet, mutta asiaan palataan seuraavan kerran vasta ensi viikolla.

Syynä on koulujen hiihtolomaviikko ja tästä johtuvat kaupunginhallituksen jäsenten poissaolot.

— Käsittelemme konsultin yhteenvetoa hakijoista ensi viikon maanantaina. Sitten katsotaan, miten asiassa edetään, kertoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen.

Tähän asti kaupunginhallituksen valintatyöryhmä on ollut varsin erimielinen: kukaan kaupunginjohtajaehdokkaista ei ole saanut yksimielistä hyväksyntää.

Anna Helminen ei pidä poissuljettuna, että esitys uudesta kaupunginjohtajasta syntyy vasta äänestämällä. Hän toivoo kuitenkin, että henkilöstä löytyisi yksimielisyys.

— Uuden kaupunginjohtajan olisi helpompi aloittaa työnsä, jos hänellä on 100-prosenttinen tuki takanaan.

Helminen korostaa kaikkien korttien olevan yhä käytettävissä. Jatkoaikakin on mahdollinen, tai kokonaan uusien ehdokkaiden esiin marssittaminen.

— Ensi viikon jälkeen valtuustoryhmät haastattelevat ne, keitä katsovat tarpeelliseksi. Nämä kolme, tai kenet tahansa muut. Valtuustoryhmillä on mahdollisuus katsoa ratkaisua laajasti.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.