Imatralla 293 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten — Etelä-Karjalan työttömyys väheni elokuussa 18 prosenttia vuodentakaisesta

Maakunnan korkein työttömyysaste on Rautjärvellä ja alhaisin Taipalsaarella.

Tiina Mansikka 

Imatralla 293 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten — Etelä-Karjalan työttömyys väheni elokuussa 18 prosenttia vuodentakaisesta

Kaakkois-Suomen elokuun työllisyyskatsaus todistaa työttömyyden selvästä vähenemisestä. Elokuun lopussa Etelä-Karjalassa oli työttömiä 17,9 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan.

Työttömyys väheni kaikkialla, mutta suotuisinta kehitys oli Lappeenrannan seudulla, jossa työttömiä oli 19 prosenttia eli 955 vähemmän kuin vuosi sitten.

Etelä-Karjalassa oli elokuun lopussa 6 083 työtöntä työnhakijaa: Lappeenrannassa 3 507 ja Imatralla 1 463. Lappeenrannassa työttömiä oli elokuun lopussa 837 vähemmän kuin vuosi sitten elokuussa ja Imatralla 293 vähemmän.

Etelä-Karjalan alhaisin työttömyysaste oli Taipalsaarella, 7,1 prosenttia. Maakunnan korkein työttömyysaste oli Rautjärvellä, 13,6 prosenttia. Lappeenrannan työttömyysaste oli 10,2 prosenttia ja Imatralla 12,1.

Katja Juurikko

23960507.jpg

Työttömien määrä on vähentynyt Kaakkois-Suomessa kaikissa ikä- ja ammattiryhmissä sekä kaikilla koulutusasteilla.

Pitkäaikaistyöttömiä oli elokuun lopussa 29 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Nuorten työttömien määrä väheni 12 prosentilla. Uusia avoimia työpaikkoja 42 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Uusia työpaikkoja oli Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimiston alueella 42 prosenttia eli 628 kappaletta enemmän kuin vuosi sitten.

Työttömyystilanteen tämänhetkiset kehityssuunnat Kaakkois-Suomessa

Työttömiä työnhakijoita on 16 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Nuorten työttömien määrä pieneni 12 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Pitkäaikaistyöttömiä on 29 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna.

Uusia avoimia työpaikkoja on tarjolla 42 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Palveluihin osallistuneiden määrä kasvoi kolme prosenttia.

Kaikkien työnhakijoiden määrä väheni yhdeksän prosenttia.

Lähde: Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset