JHL tukee postilaisten lakkoa — Imatran seudulla liitolla on yli tuhat jäsentä, tukitoimien vaikutukset avoinna

JHL:n Imatran ja Ruokolahden yhdistyksen puheenjohtaja, pääluottamusmies Tuija Kuikka tietää, että laajempia tukitoimia on suunnitteilla. Avoinna on, mihin ne kohdistetaan.

Imatran kaupungin palveluksessa työskentelee yli 200 JHL:n jäsentä. Heitä on muun muassa päiväkodeissa ja kouluissa koulunkäyntiohjaajina.
Imatran kaupungin palveluksessa työskentelee yli 200 JHL:n jäsentä. Heitä on muun muassa päiväkodeissa ja kouluissa koulunkäyntiohjaajina.

Laajoihin lakkotoimiin valmistautuva Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU saa tuekseen yhden Suomen suurimmista ammattiliitoista.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ilmoitti torstaina tukevansa postilaisten työtaistelua omilla tukitoimillaan.

Postinjakelun, -käsittelyn ja -kuljetuksen töitä tekevät JHL:n jäsenet osallistuvat PAU:n julistamaan työtaisteluun 11.–24. marraskuuta. Lakonalaista työtä eivät myöskään tee ne JHL:n jäsenet, jotka ovat töissä Postin muissa työtehtävissä.

Lisäksi JHL on ryhtynyt valmistelemaan muita tukitoimenpiteitä, joista liitto ilmoittaa ensi viikolla.

Lakkorintamaan liittymistä perustellaan Postin työehtoshoppailulla.

— Työntekijät halutaan Postin itselleen asettamien tuottotavoitteiden maksumiehiksi. Työehtojen heikentäminen työehtosopimusta vaihtamalla on törkeää ja moraalitonta, toteaa liiton puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine JHL:n tiedotteessa.

JHL:n jäseniä monenlaisissa tehtävissä

JHL:llä on Suomessa noin 200 000 jäsentä.

Imatralla ja Ruokolahdella jäseniä on noin 1 200, joista työssäkäyviä on vajaat 900, kertoo alueyhdistyksen puheenjohtaja ja pääluottamusmies Tuija Kuikka Imatran kaupungilta.

Laajenevien tukitoimien paikalliset vaikutukset ovat toistaiseksi avoinna.

— Vielä ei ole tietoa, koskevatko tukitoimet Imatran seutua, vai keskittyvätkö ne isompiin asutuskeskuksiin, Kuikka sanoo.

Suurin yksittäinen työnantaja alueella on Imatran kaupunki, jonka palveluksessa on yli 200 JHL:n jäsentä. He työskentelevät muun muassa koulunkäyntiohjaajina, päiväkodeissa ja kirjastoissa.

Jäseniä työskentelee runsaasti myös Imatran kiinteistö- ja aluepalvelu Kipassa, Saimaan tukipalveluissa ja muun muassa Ruokolahden kunnalla.

Luetuimmat