Kiksit: Suvi Savolainen kasvoi tatamin reunalla — Uutisvuoksen podcastin uusimmassa jaksossa imatralaiskarateka kertoo, mitä hänen ideoimalleen sisäaktiviteettipuistolle kuuluu nyt

Suvi Savolaisen kilpauran kohokohta on kahden vuoden takainen kilpailumatka lajin synnyinmaahan, jossa hän kaikkien suureksi yllätykseksi otteli Japanin mestariksi. Kiksit-podcastissa Savolainen kertoo nyt, miten hän pohjusti uskomattoman urotekonsa.

Anu Pakarinen

Imatran koululiikunnanohjaajana työskentelevä Suvi Savolainen puuhaa Imatralle sisäaktiviteettipuistoa. Suunnitelmat ovat tarkentuneet sen jälkeen, kun hanke julkistettiin viime vuonna.
Imatran koululiikunnanohjaajana työskentelevä Suvi Savolainen puuhaa Imatralle sisäaktiviteettipuistoa. Suunnitelmat ovat tarkentuneet sen jälkeen, kun hanke julkistettiin viime vuonna.

Jos upotus ei toimi, voit kuunnella jakson täältä.

Karateka ja Imatran Kusankun valmentaja Suvi Savolainen kertoo olevansa sitä ihmistyyppiä, joka mieluummin tekee jotain itselleen tärkeiden asioiden eteen kuin jää voivottelemaan.

— Jos on joku ongelma, joka nousee koko ajan esille, ei hirveästi auta, että voivotetaan, valitetaan ja naristaan. Minä yritän tehdä asioille jotain, Savolainen sanoo.

Savolaisen tahti on ollut kolmekymppiseksi naiseksi huimaa. Hän on ehtinyt opiskella jo viisi ammattia, eivätkä harrastuksetkaan rajoitu pelkästään karateen, jonka kautta hänet toki parhaiten tunnetaan. Savolainen pysyy pystyssä myös suksilla ja on kova patikoimaan.

Viime vuonna Imatran koululiikuntaohjaajana työskentelevä Savolainen antoi alkusysäyksen hankkeelle, jonka päämääränä on rakentaa Imatralle lasten ja nuorten sisäaktiviteettipuisto. Uutisvuoksen Kiksit-podcastissa Savolainen kertoo nyt, mitä hankkeelle kuuluu tällä hetkellä.

— Jos olisin voittanut Eurojackpotissa, rakennustyöt olisivat jo menossa, hän naurahtaa.

Karatekana Savolaisen kilpauran kohokohta on kahden vuoden takainen kilpailumatka lajin synnyinmaahan, jossa hän kaikkien suureksi yllätykseksi otteli Japanin mestariksi.

Saavutuksen arvoa ei välttämättä ole täysin ymmärretty Savolaisen kotimaassa.

Anu Pakarinen

Joonas Tapanisen (oik.) juontaman Kiksit-podcastin voit kuunnella muun muassa Spotifyn, Soundcloudin ja Applen podcast-sovelluksen kautta.
Joonas Tapanisen (oik.) juontaman Kiksit-podcastin voit kuunnella muun muassa Spotifyn, Soundcloudin ja Applen podcast-sovelluksen kautta.

— Jo alkukarsintavastustajani oli sellainen, joka kilpailee ammatikseen, eikä tee mitään muuta. Sitten itse tulen siltä pohjalta, että olen työn ohessa harrastellut. Lähtökohdat ovat aivan erilaiset, Savolainen pohtii.

Karate on ollut Savolaisen elämässä läsnä lapsesta saakka, sillä hänen äitinsä Anne Kettunen on pitkän linjan imatralainen karatevalmentaja.

— Olen kasvanut tatamin reunalla. Kun äiti on vetänyt harjoituksia, olen juoksennellut muiden tiellä ja koittanut heilua mukana, Savolainen hymyilee.

Verenperinnöstä huolimatta kiinnostuu karateen on ollut Savolaisen mukaan sisäsyntyistä.

— Minua ei ole koskaan kehotettu tai painostettu mihinkään, vaan olen saanut harrastaa ja kilpailla oman mielentilan mukaan.

Valmentaminen on tukenut hänen kehittymistään paremmaksi ottelijaksi.

— En voisi olla ottelijana näin hyvä, jos olisin ollut yksin salilla ja hakannut nyrkkeilysäkkiä. Vaikka karate on yksilölaji, niin olemme tiimi ja tietotaitoa annetaan eteenpäin.

Luetuimmat

Kommentoidut