Pelastuslaitos on raivannut kaatuneita puita teiltä Imatralla – Puoliltapäivin lähes 300 ilman sähköjä Imatralla ja Ruokolahdella: "Onnekasta, että tämä sattuu työajan puitteisiin"

Varoitus voimakkaasta tuulesta on annettu koko Etelä-Karjalaan. Katso videolta, miten tuulen nopeus vaikuttaa.

Otto Ponto

Voimakas tuuli on torstaina kaatanut puita teille ja sähkölinjoille. Arkistokuvassa rikkoutunutta pylväsmuuntajaa Imatran Meltolassa korjaavat Imatran seudun sähkönsiirron verkostomestari Matti Valtonen ja sähkölaitosasentaja Jari Hurskainen.
Voimakas tuuli on torstaina kaatanut puita teille ja sähkölinjoille. Arkistokuvassa rikkoutunutta pylväsmuuntajaa Imatran Meltolassa korjaavat Imatran seudun sähkönsiirron verkostomestari Matti Valtonen ja sähkölaitosasentaja Jari Hurskainen.

Voimakas tuuli on kaatanut puita teille Etelä-Karjalassa. Pelastuslaitos on aamun ja aamupäivän aikana raivannut puita eri puolilla maakuntaa.

Puita on raivattu Savitaipaleella Tuohikotintieltä ja Mikkelintieltä, Lappeenrannassa Vanhalta Mikkelintieltä, Imatralla Holvikadulta, Ruokolahdella Vaittilantieltä ja Luumäellä Miehikkäläntieltä, päivystävä palomestari Arto Taina luettelee.

Ilmatieteen laitos on antanut Etelä-Karjalaankin varoituksen voimakkaasta tuulesta.

Tainan mukaan pelastuslaitos seuraa tilanteen kehittymistä aktiivisesti. Tarpeen vaatiessa sopimuspalokuntien varallaoloa voidaan nostaa.

– Tilannetta seurataan aamupäivä aktiivisesti ja katsotaan, mitä tehdään. Nopealla aikataulullakin saadaan kyllä reagoitua, Taina sanoo

Varhain torstaina aamulla puita raivattiin Imatralla Torikadulta ja Parrukadulta, Lappeenrannassa Skinnarilankadulta ja Ruokolahdelta Läherannantieltä.

Ruokolahdella ja Imatralla sähkökatkoja yhteensä 750 kotitaloudessa

Imatran seudun sähköltä kerrotaan, että aamun aikana hetkittäisiä sähkökatkoja oli yhteensä 750 kotitaloudessa.

- Salosaaren alueella sähköttä oli noin 450 asiakasta kello 8-8.30, sanoo tiimipäällikkö Topi Martikainen.

Pidempi sähkökatko oli Räikkölässä, jossa sähköttä oli aamulla noin 200 asiakasta. Martikainen kertoo sähköjen mennen poikki hieman ennen kello neljä aamulla, ja vika saatiin korjattua kello seitsemään mennessä.

- Räikkölässä syynä oli sähkölinjoille kaatunut puu. Salosaaressa taas risu oli mennyt sellaiseen paikkaan, mistä aiheutui sähkökatkoja. Komponenttivaurioita ei kuitenkaan aiheutunut, joten vika saatiin nopeasti korjattua.

Martikaisen mukaan tuulisen torstaipäivän varalle ei ole kuitenkaan tarvinnut lisätä miehitystä. Tarvittaessa henkilöstöä voidaan irrottaa muista tehtävistä vikakorjauksiin.

- Suurempaa myrskyä ei ole luvassa. Onnekasta myös on, että tämä sattuu työajan puitteisiin. Tuulien on ennustettu laantuvan iltaa kohden.

Imatran seudun sähkön alueella oli puoliltapäivin liki 300 asiakasta ilman sähköä, selviää sähköyhtiön häiriökartasta. Sähkön jakeluhäiriöitä on Imatralla ja Ruokolahdella.

Lappeenrannassa sähköttä yli tuhat

Aamupäivällä yhdeltätoista Lappeenrannan energiaverkkojen alueella oli ilman sähköä noin 1 100 asiakasta, Lappeenrannan Energian häiriökartan mukaan.

Asiakkaita oli ilman sähköä Lappeenrannassa, Lemillä, Taipalsaarella, Savitaipaleella ja Miehikkälässä.

Lappeenrannan energiaverkot on varautunut voimakkaisiin tuuliin nostamalla miehitystä, käyttöpäällikkö Antti Lintunen kertoi aamulla.

– Iltapäivälle on luvattu kovempia tuulia kuin tähän aamuun. Olemme varautuneet, että viat jatkuvat, Lintunen totesi.

Imatran seudun sähkön alueella oli liki 500 asiakasta ilman sähköä kello 11.15, Imatran Seudun Sähkön häiriökartasta selviää. Sähkön jakeluhäiriöitä on Imatralla, Ruokolahdella ja Rautjärvellä.

Juttua päivitetty 19.11. kello 8.56: Ruokolahdella sähköt toimivat taas. Kello 9.23: Lisätty ISS:n Topi Martikaisen kommentit. Klo 12.10: Imatran ja Ruokolahden alueella lähes 300 sähköttä. Klo 12.45: Lisätty Arto Tainan kommentit.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut