Ensimmäinen kesä meni ihan ok, vaikka sauna ei vielä pyörikään omillaan — Bisnestä tällä on hankala tehdä, miettivät Hossukan Helmen uudet pyörittäjät

heidi veijalainen

Tuplakasi on pyörittänyt Hossukan Helmeä alkukesästä lähtien.
Tuplakasi on pyörittänyt Hossukan Helmeä alkukesästä lähtien.

Ensimmäiseksi kesäksi ollaan ihan tyytyväisiä, toteaa Mikko Airas.

Hänen ja Joakim Mansnerin yritys Tuplakasi ryhtyi toukokuussa vuokraamaan ja pyörittämään Imatran Yritystilat Oy:n omistamaa Hossukan Helmi -saunaa.

Vielä ensimmäisen kesän jälkeen pelkän saunan vuokraaminen ei kata edes siitä syntyviä kuluja, mutta se toimii hyvin yrityksen muiden palvelujen myyjänä, Airas miettii.

— Käyttöastetta pitää kasvattaa, mutta kaikki todelliset kulut näkee vasta sitten, kun ollaan tässä vuoden verran toimittu. Pyrimme siihen, että ajan mittaan sauna alkaisi pyöriä omillaan, bisnestä sillä on näin pienellä paikalla hyvin hankala tehdä.

Joustava hinnoittelu osoittautui hyväksi kokeiluksi

Asiakaskunta on kuitenkin kesän aikana laajentunut entisestä, Airas miettii. Iso syy siihen on joustavaan hinnoitteluun siirtyminen.

Sen sijaan tiistai-iltojen yleiset saunavuorot eivät ainakaan vielä viime kesänä osoittautuneet menestykseksi.

— Toisaalta niitä olisi voinut markkinoida enemmän, mutta toisaalta tilat ovat pienet, eikä sitä riskiä haluttu ottaa että saunalle saapuu enemmän väkeä, kuin sinne mahtuu. Vastaavaa tempausta koitetaan varmaan jossain vaiheessa uudestaan.

Syksy toi Hossukkaan yhden uuden saunan, pyörien päälle olevan kärrysaunan. Tarpeen tullen pihalle nousee myös viiden hengen telttasauna. Sitä Tuplakasi on vuokrannut asiakkailleen jo vuosia, mutta nyt se pystyy pystyttämään telttasaunan myös ”omalle” pihalleen.

Pikkujoulukausi tuo mukanaan lisää uutta: elämysruokailut. Kaksi kokkia loihtii esimerkiksi avotulella tai hiekassa hauduttamalla monenlaista gourmetia.

Korjattu 18.10 klo 15.59: korjattu nimeä.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut