Paperiteollisuuden toimihenkilöt työtaistoon — Ylityökielto alkaa tänään kahdelta

Ylityökiellon ja mahdollisen lakon piirissä on noin 3000 henkilöä.

Kai Skyttä

Ammattiliitto Pro uskoo ylityökiellon aiheuttavan viivästymisiö töissä, ja mahdollisen lakon johtavan huomattaviin häiriöihin paperiteollisuuden työpaikoilla.
Ammattiliitto Pro uskoo ylityökiellon aiheuttavan viivästymisiö töissä, ja mahdollisen lakon johtavan huomattaviin häiriöihin paperiteollisuuden työpaikoilla.

Paperiteollisuuden toimihenkilöt ryhtyvät työtaisteluun. Ammattiliitto Pro jätti työtaisteluilmoituksen tänään maanantaina. Paperiteollisuuden ylityökielto alkaa tänään kello kahdelta ja jatkuu toistaiseksi. Viikon mittaista lakkoa kaavaillaan aikavälille 17-24. tammikuuta.
Ylityökielto ja lakko koskevat kaikkia paperiteollisuuden toimihenkilötyötä tekeviä asiantuntijoita ja niihin osallistuu lähes 3 000 toimihenkilöä.

Pro vaatii yleiskorotusta

Ammattiliitto Pro syyttää työnantajia kohtuuttomista heikennysvaatimuksista alalla, jonka tuottavuus ja kannattavuus ovat erinomaisia. Liiton tärkein tavoite on saavuttaa kaikille maksettava yleiskorotus, jolla turvataan paperiteollisuuden toimihenkilöiden, asiantuntijoiden ja esimiesten palkkakehitys.


— Alalla on eletty erinomaisen tuottavuuden kasvun ja jatkuvasti parantuvan kannattavuuden aikaa. Alan palkansaajille kuuluisi siis itse asiassa suuremmat palkankorotukset kuin muilla aloilla työskenteleville. Tavoitteemme neuvotteluissa ovat kuitenkin olleet kohtuullisia ja yleisen linjan mukaisia, kommentoi paperiteollisuuden sopimusalavastaava Jari Uschanov Ammattiliitto Prosta.

Pron mukaan työnantajia edustavan Metsäteollisuuden toimihenkilöille ehdottama palkkaratkaisu on heikompi kuin työntekijöiden kanssa solmittu sopimus. Lisäksi työnantajapuoli haluaa pienentää kaikille maksettavaa yleiskorotusta sekä poistaa toimihenkilöiltä useita palkanlisiä kokonaan.

Ammattiliitto Pron mukaan ylityökielto tulee aiheuttamaan viivästymisiä työssä, ja toteutuessaan lakko johtaa huomattaviin häiriöihin paperiteollisuuden työpaikoilla. Pro on yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista ja sen jäseniä ovat yksityisen sektorin koulutetut esimiehet ja asiantuntijat alaan katsomatta.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset