Kaipaatko teatteria? Kuuntele Saimaan Teatterin podcastsarja, jossa on myös jaksot nimeltään Virmutjoki ja Puumala – Lauantaina teatteri järjestää muun muassa virtuaalisen bingon

Jaksot kestävät noin kymmenen minuuttia kukin.

Jaakko Avikainen

Saimaan teatteri vieraili muun muassa Puumalassa vuonna 2019.
Saimaan teatteri vieraili muun muassa Puumalassa vuonna 2019.

Koronakevät oli poikkeuksellinen myös Saimaan teatterille. Vuonna 2014 perustettu teatteri kiertää kesäisin Saimaan rantojen kyliä laivalla, mutta tänä kesänä se toteutti tämänkesäisen kiertueensa podcastsarjana.

Sarjan jokainen osa on omistettu teatterin kiertuepaikoille, eli seuran- ja työväentaloille. Ne ovat nimeltään Juva, Moinsalmi, Virmutjoki, Puumala, Sulkava, Taipalsaari, Joutseno, Oravi, Himalansaari, Anttola ja Kokonsaari. Tekijöidensä mukaan sarja kuljettaa kuulijan ympäri Saimaata tarjoten kiinnostavia näkökulmia seuran- ja työväentaloihin sekä yhteisöllisyyteen.

Nyt kaikki sarjaan osat ovat valmiita. Niitä voi kuunnella Saimaan Teatterin nettisivuilla sekä Soundcloud -palvelussa. Jaksot kestävät noin kymmenen minuuttia, ja toistaiseksi sarjaa on kuunneltu yli tuhat kertaa.

Lauantaina livelähetys

Tulevana lauantaina, 18. heinäkuuta kello 19 Saimaan teatteri huipentaa kesänsä Ilta Saimaalla -nimiseen livelähetykseen. Luvassa on keskustelua podcastsarjan teemoista ja siihen kirjoitettua livemusiikkia. Lähetystä voi katsella Saimaan Teatterin Facebooksivuilla.

Noin kello 20:25 seuraa yksi lähetyksen huippukohdista, eli bingo, johon myös katsojat voivat osallistua virtuaalisesti.