Ritikanranta 1:n kiinteistöä ei vielä päästä purkamaan — Odotellaan hallinto-oikeuden päätöstä, rakennusvalvontapäällikkö Ritva Ihalainen kertoo

Imatran kaupungin rakennusvalvontajaosto antoi syyskuun lopussa kiinteistölle purkutuomion. Omistaja Lauri Larsson valitti asiasta Itä-Suomen hallinto-oikeuteen.

Santeri Tynkkynen

Ritikanranta 1:n kiinteistöä ei voida vielä purkaa. Itä-Suomen hallinto-oikeus käsittelee valitusta.
Ritikanranta 1:n kiinteistöä ei voida vielä purkaa. Itä-Suomen hallinto-oikeus käsittelee valitusta.

Imatran kaupungin rakennusvalvontajaosto päätti syyskuun lopussa antaa Ritikanranta 1:ssä sijaitsevalle kiinteistölle purkutuomion.

Talon omistaja Lauri Larsson valitti asiasta Itä-Suomen hallinto-oikeuteen. Valitus saapui hallinto-oikeuden käsiteltäväksi 6.11.2018.

Valituksen osalta lopullista päätöstä ei ole vielä tullut, Imatran kaupungin rakennusvalvontapäällikkö Ritva Ihalainen kertoo.

Asiasta kuitenkin tuli välipäätös, missä Itä-Suomen hallinto-oikeus on kieltänyt purkamisen täytäntöönpanon. Ihalaisen mukaan aina kun tehdään teettämisuhka, niin sen voi panna täytäntöön heti, ellei valitusviranomainen sitä kiellä. Koska asiasta tehtiin valitus, niin sitä ei panna täytäntöön, vaan he odottavat hallinto-oikeuden päätöstä.

Itä-Suomen hallinto-oikeus pyysi rakennusvalvontajaostolta vastinetta valitukseen. He antoivat vastineen 18. päivä joulukuuta. Rakennusvalvontajaosto esitti vastineessa, että kiinteistön omistajan tekemä valitus päätöksestä hylätään.

— Nyt odotellaan, että minkälainen päätös hallinto-oikeudesta tulee, Ihalainen toteaa.