Lammassaaren sataman epäkuntoinen pilssivesijärjestelmä ehti jo aiheuttaa veneilijöille päänvaivaa — Saatiin kuntoon juuri juhannukseksi

Kesäsesonkia huomioidaan myös tyhjentämällä roska-astioita entistä tiuhempaan.

Jasmin Ojalainen

Imutyhjennysjärjestelmä toimii taas.
Imutyhjennysjärjestelmä toimii taas.

Imatran Lammassaaren sataman veneiden säiliöille tarkoitettu tyhjennysjärjestelmä ehti olla epäkunnossa viikon päivät ennen kuin se saatiin korjattua. Satamaisäntä Teemu Eerola vahvistaa, että venesataman pilssivesi- ja septityhjennysjärjestelmään ilmeni vika viime viikon keskiviikkona.

Eerolan mukaan järjestelmä tarkistettiin perjantaina, mutta häikkä ei ollut itse pumpussa. Tukosepäilyn vuoksi paikalle hälytettiinkin imuauto eilen keskiviikkona, mikä palautti järjestelmän takaisin toimintakuntoon.

— Öljyerotuskaivo tyhjennettiin ja siellä oli pieni tukos. On onni onnettomuudessa, että saatiin juhannuksen alla homma rokkamaan, Eerola sanoo.

Lammassaaren epäkuntoinen tyhjennysjärjestelmä ehti jo puhuttaa veneilijöitä.

— Satamassa alkaa olla vilkas liikenne ja vierasvenelaituriin on tullut isoja veneitä pitkin viikkoa, kun juhannus painaa päälle. Onhan se todella ikävää, jos säiliöitä ei saisi tyhjennettyä, tuumii satunnaisesti veneilevä Reijo Hirvonen.

Hirvosen mukaan kanssaveneilijöiden keskuudessa korviin oli kantautunut puheita jopa siitä, että rikkinäisen tyhjennysjärjestelmän vuoksi veneiden säiliötä olisi lirahtanut selälle.

Pilssivesi on veneen pohjaan kerääntyvää vettä, joka sisältää usein öljyä. Öljypitoisen seoksen päästäminen aluksesta veteen on Suomessa kielletty merenkulun ympäristönsuojelulain nimissä.

Roska-astiat kipataan kesällä viikottain

Eerolan mukaan satama on juhannuksen alla vastaanottanut palautetta myös roskien kerääntymisestä. Syy on osin tyhjennysaikataulussa, joka on ollut toivottua harvalukuisempaa.

— Tyhjennysväliä on nyt tihennetty kahdesta viikosta viikkoon, joten keskikesän sesongin aikaan ongelmaa ei ole. Roskia on tungettu myös pienempiin astioihin, vaikka isommissakin olisi tilaa, Eerola sanoo.

Vilkastuvaan juhannusviikonlopun liikenteeseen valmistautuvan sataman roskat tyhjennettiin eilen keskiviikkona ja uudelleen ensi viikon maanantaina.

Luetuimmat

Kommentoidut