Lämpötila laski -31 asteeseen Konnunsuolla — Ilmatieteen laitos antoi pakkasvaroituksen Etelä-Karjalaan

Heli BLåfield

Kylmä ilma valuu helposti Konnunsuon alaville maille. Arkistokuva.
Kylmä ilma valuu helposti Konnunsuon alaville maille. Arkistokuva.

Pakkanen laski ennätyslukemiin viime yönä Lappeenrannan Konnunsuolla. Konnunsuolla mitattiin -31 asteen pakkaslukema kello neljä aamuyöllä. Maan eteläosissa oli kaikkinensa pohjoista kylmempää, ja valtakunnan pakkasennätys -33,2 astetta mitattiin Vihdin Maasojassa.

Ilmatieteen laitos antoi alimman pakkasvaroituksen tiistaiaamuna eteläiseen Suomeen, mihin myös Etelä-Karjala kuuluu. Alimman pakkasvaroituksen raja maan eteläosissa on -20 astetta.

— Kova pakkanen voi vaikuttaa ulkona töitä tekevien tai pitkäaikaista hengitystiesairautta vaikuttavien elämään, sanoo päivystävä meteorologi Antti Kokko.

Tiistain aikana sään odotetaan lauhtuvan Etelä-Karjalassa. Kokko ennustaa lämpötilan nousevan merkittävästi keskiviikon vastaisena yönä.

Lännestä saapuu kaakkoon keskiviikkona aamulla ja päivällä lumisadetta, joka kasvattaa kinoksia noin viiden sentin lumikerroksella.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut