Imatran golfkentän jatko alkaa näyttää yhä heikommalta - irtaimen omaisuuden realisointi jatkuu, kentälle ei ole ilmaantunut uusia ostajaehdokkaita

Erityisen tarkastuksen tekeminen ei saanut yhtiökokouksessa riittävää kannatusta. Golfyhtiön irtaimen omaisuuden huutokauppa jatkuu helmikuun alkupuolelle. Kentän ja rakennusten ostajakandidaatit ovat kiven alla: "Hiljaiseloa", toteaa viestintäjohtaja Satu Härkönen Stora Ensolta.

Jarmo Hämäläinen

Imatran Golf -osakeyhtiön viimeinen tilinpäätös hyväksyttiin viime viikolla. Erityisen tarkastuksen tekeminen ei saanut yhtiökokouksessa riittävää kannatusta. Arkistokuva.
Imatran Golf -osakeyhtiön viimeinen tilinpäätös hyväksyttiin viime viikolla. Erityisen tarkastuksen tekeminen ei saanut yhtiökokouksessa riittävää kannatusta. Arkistokuva.

Imatran Golf -osakeyhtiön viimeinen tilinpäätös hyväksyttiin viime viikon varsinaisessa yhtiökokouksessa yksimielisesti, kertoo asianajaja, selvitysmies Heikki Huhtamäki.

Kokouksessa käsiteltiin myös alun perin elokuun 2019 lopulla ensi kerran esitetty vaatimus erityisen tarkastuksen toimittamisesta osakeyhtiössä. Vaatimus ei kuitenkaan mennyt läpi.

– Laki edellyttää, että yhtiökokousvaiheessa erityisen tarkastuksen tekemistä kannattaa vähintään kymmenen prosenttia yhtiön osakkeista. Ehdotus ei saanut riittävää kannatusta, Huhtamäki sanoo.

Kentälle ei ole ilmaantunut uusia ostajaehdokkaita

Alkaa näyttää yhä todennäköisemmältä, että Imatran golfkentällä eivät tulevana kesänä pallot lennä. Uusia ostajakandidaatteja ei ole ilmaantunut yhden ehdokkaan vetäydyttyä marraskuussa.

– Hiljaiseloa. Uusia ostajaehdokkaita ei ole. Etsimme kuitenkin koko ajan ostajaa aktiivisesti. Toivomme, että kokonaisuus herättäisi vielä kiinnostuksen, viestintäjohtaja Satu Härkönen Stora Ensolta toteaa.

Nettihuutokauppa käynnissä helmikuun alkuun

Nettihuutokauppa golfyhtiön irtaimen omaisuuden realisoimiseksi käynnistyi loppiaisen jälkeen. Se jatkuu helmikuun ensimmäiseen viikonloppuun.

– Otamme vastaan tarjouksia myös huutokaupan ulkopuolelta. Jos joku haluaa ostaa koko omaisuuden, alkaa tarjouksilla olla jo kiire, Huhtamäki painottaa.

Selvitysmiesten tavoite on, että golfyhtiön alasajo saadaan päätökseen tämän vuoden aikana.

– Selvitysmenettely voi olla valmis jo kesällä tai alkusyksystä, haarukoi Huhtamäki.

Viimeisen tilikauden tulos -1,5 miljoonaa

Imatran Golf -osakeyhtiön viimeisen tilikauden tulos on -1 537 521 euroa. Sinne on alaskirjattu kokonaisuudessaan muun muassa pelikentän ja sadetusjärjestelmien menojäännökset, koneet ja kalusto sekä varasto. Alaskirjauksessa on käytetty niiden todennäköisiä realisointiarvoja.

Yhtiön oma pääoma oli tilinpäätöshetkellä 30. syyskuuta 2019 negatiivinen: -135 522 euroa.

Imatran golfkenttä suljettiin 9. lokakuuta 2019. Yhtiön kenttämestari on tällä hetkellä yhtiön ainoa vakituinen työntekijä. Hänen työsopimuksensa jatkuu helmikuun 2020 loppuun saakka.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset