Suuhygienisti Niina Pirinen laajensi uudelle alalle: päätyö suuhygienistinä yhä läsnä, mutta uusi toimiala vie sisustamisen ja järjestelyn maailmaan

Niina Pirinen haluaa päätyön ohella kokeilla siipiään uudella alalla.

Juho Kokko

Niina Pirinen tavoittelee uutta uraa sisustusalalta, jolla on monia eri suuntia.
Niina Pirinen tavoittelee uutta uraa sisustusalalta, jolla on monia eri suuntia.

Tavaran määrä on nyky-yhteiskunnassa lisääntynyt, kertoo yrittäjäksi taannoin ryhtynyt Niina Pirinen. Hän on kiinnostunut sisustamisesta, järjestelemisestä ja ennen kaikkea ihmisten auttamisesta. Innokas yrittäjä on törmännyt tilanteisiin, joissa ihmiset ovat keränneet valtavan määrän tavaraa, mutteivät tiedä, mitä niille tehdä.

– Olen lueskellut mediasta, että tällaiselle järjestelyavulle olisi tarvetta. Minulla on todella kova palo auttaa ihmisiä. Pirinen kertoo.

Pirinen on miehensä kanssa asunut Imatralla melkein kahdenkymmenen vuoden ajan. Alunperin hän on lähtöisin Kiteeltä ja opiskeli Helsingissä suuhygienistiksi 90-luvun laman aikana.

Miehen työt toivat pariskunnan Imatralle vuonna 2002. Suuhygienistin työtä hän on tehnyt viime aikoina muutaman illan viikossa -menetelmällä. Kalenterissa on kuitenkin ollut tyhjää tilaa, joten Pirinen päätti aloittaa päätyön ohella uutta yritystoimintaa.

Sisustussuunnittelun opinnoista hyötyä käytännön elämässä

Juho Kokko

Pirinen on sisustanut nykyistä asuntoaan ahkerasti. Sauna ja kylpyhuone on viimeisin projekti.
Pirinen on sisustanut nykyistä asuntoaan ahkerasti. Sauna ja kylpyhuone on viimeisin projekti.

Pirinen opiskeli työn ohessa monimuotototeutuksena sisustussuunnittelua Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa vuonna 2010. Sisustusohjelmien suurkuluttajaksi hän ei itseään tunnusta, mutta myöntää satunnaisesti vilkuilevan televisiosta tulevaa tarjontaa.

Sisustamisen arvoissa Pirinen painottaa ekologisuutta. Vanhaa materiaalia koetetaan mahdollisuuksien mukaan hyödyntää ja uutta ostaessa hän pyrkii ohjaamaan asiakasta kestäviin tuotteisiin.

Parhaillaan työn alla on sisustussuunnitteluprojekti, jossa asiakas muuttaa pääkaupunkiseudulta Imatralle. Pirinen auttaa asiakasta rintamamiestalon ehostamisessa. Hänen mukaan asuntojen lattiaan kannattaa panostaa, jottei sitä tarvitse välittömästi neljän vuoden välein vaihtaa.

– Tässä kohteessa säästämme vanhaa materiaalia ja yritämme saada asunnon "kivan näköiseksi" suhteellisen edulliseen hintaan. Asiakas näytti minulle uuden asunnon sisustuksesta kuvia ja sain nopeasti hänen inspiraatiosta kiinni, Pirinen kertoo.

Pirinen on suunnitellut nykyisen asunnon sisustusta. Keittiön suunnittelu on hänen kädenjälkeään. Lisäksi sauna ja kylpyhuone on remontoitu taannoin.

Luetuimmat