Jäähallin invapaikkojen siirto kuohuttaa mieliä

Vammaisneuvoston mielestä uusi paikka on kylmä, eikä siellä ole tilaa avustajille.

Kaisa Beltran

Katsomo kaukalon laidalla ei miellytä vammaisneuvostoa.

Imatran jäähallin invapaikkojen siirtämisestä alalehterille on noussut kohu. Katsomo siirrettiin jo vuonna 2016 uuden kaukalon valmistuttua. Imatran kaupungin vammaisneuvosto sai siitä tiedon viime viikonloppuna, ja se käsitteli asiaa kokouksessaan tiistaina. Neuvoston puheenjohtaja Heikki Luukkanen kuvailee menettelyä törkeäksi.

Luukkanen on käynyt katsastamassa uuden katsomon, ja hänen mukaansa uusi tila on kylmä, eikä siellä ole paikkoja avustajille. Samalla entinen tila ravintolan vieressä on luovutettu vip-vieraiden ja cheerleadereiden käyttöön.

Muutoksista ei ole neuvoteltu.

— Vammaisilla oli rakennusluvissa aikoinaan merkityt, ja vammaisneuvoston suosituksesta rakennetut tilat, jotka on nyt yksipuolisesti Ketterän ry:n tai sen järjestöjen toimesta esitetty siirrettäväksi paikkaan joka ei vammaisille sovi lainkaan. Muutoksista ei ole neuvoteltu, eikä vammaisneuvostolta ole kysytty millä tavalla uudet tilat sopeutuvat vammaisille, Luukkanen jyrähtää.

Lisäksi Luukkasen tietojen mukaan toimenpiteet on suoritettu jo puolitoista vuotta sitten, mutta rakennuslupaa on haettu vasta syyskuussa.

— Aika erikoista että rakennuslupa-asiakirjoissa ei mainita että työt on jo tehty.

Luukkanen toteaa ettei vammaisneuvoston aio hyväksyä tällaista vammaisten aliarvostusta Imatralla.

Ketterän hallituksen puheenjohtaja Mikko Partanen toteaa kritiikin kohdistuvan väärään suuntaan. Hänen mukaansa Ketterä on vain yksi hallin monista vuokraajista, eikä se ole vastuussa katsomon siirtämisestä.

Partasen mukaan uusi paikka on itse asiassa parempi, sillä se on hallin ainoan inva-wc:n kanssa samassa tasossa, ja paikka soveltuu liikuntarajoitteisille paremmin myös paloturvallisuuden kannalta.

— Lisäksi edellinen invakatsomo oli auki vain ravintolan aukioloaikoina. Nykyinen on avoinna aina, palvellen liikuntarajoitteisia asiakkaita myös muiden kuin meidän tapahtumiemme aikana.

Partasen mukaan nykyinen paikka ei ole edellistä kylmempi, sillä jäähallissa on viileää joka paikassa. Hän ihmettelee myös väitteitä, joiden mukaan avustajille ei olisi paikkoja uudessa invakatsomossa.

— Avustajille on tarvittaessa tuotu penkkejäkin, esimerkiksi viime pelissä.

Jos jotain, niin Partanen myöntää edellisestä paikasta olleen paremman näkyvyyden. Nyt tilaa muun muassa vuokrataan ryhmille, ja siellä esiintyvät myös Ketterän cheerleaderit.

— Invakatsomo siirrettiin jo vuonna 2016, ja asiasta nousi kohu vasta nyt. Tuntuu että asia kiinnostaa sellaisia henkilöitä, jotka eivät peleissä edes käy, joten toivotan heidät tervetulleiksi katsastamaan tilanteen.

Imatran kaupungin vammaisneuvosto käsitteli jäähallin invapaikka-asiaa kokouksessaan tällä viikolla.

Kaisa Beltran

Kaisa Beltran

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.