Lähes kaikki sdp:n vaalimainostaulut revittiin alas Imatralla — Ilkivallasta rikosilmoitus, sanoo Ilkka Nokelainen

Vain yksi mainospaikka on jäänyt koskematta, muuten mainoksia on vandalisoitu Imatralla.

Silva Laakso

Paperijulisteita on revitty alas eri puolilla kaupunkia. Julisteet on kiinnitetty tauluihin nitomalla.

Imatran sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Ilkka Nokelaisen mukaan demareiden vaalimainokset ovat kokeneet kovia Imatran seudulla. Kymmenen yhdestätoista paikasta on Nokelaisen mukaan ”tuhottu” viimeisen vuorokauden aikana.

— Mainokset on revitty alas, yksi on jätetty rauhaan Rautionkylässä, mutta kaikki muut on revitty. Samalla tavalla myös kokoomuksen ilmoituksia revitty, Nokelainen kertoo.

Asiasta rikosilmoitus

Mainosten alas repiminen on kohdistunut mainostauluihin, joissa esitellään koko alueen ehdokkaat.

Nokelainen kertoo, että asiasta on tehty keskiviikkona sähköinen rikosilmoitus. Nokelainen sanoo tehneensä ilmoituksen itse yksityishenkilönä puolueen puolesta.

Silva Laakso

Puolueiden edustajat pitävät silmällä mainoksia, joita on jouduttu uusimaan matkan varrella.

— Haluamme, että taulut kestävät ehjinä sunnuntaihin saakka. Ne ovat informaatiota äänestäjille. Se informaatio jää saamatta ja se ei ole tasapuolista, jos toisten mainokset saavat olla siellä ja toisten ei, Nokelainen sanoo.

Muitakin tapauksia

Noin viikko sitten uutisoitiin, että vaalimainoksia oli pahoinpidelty Imatrankoskella muun muassa lyömällä nyrkillä läpi pahvista.

Myös irronneista yksittäisistä mainoksista on kerrottu, mutta on ollut vaikea todentaa, onko kyse ilkivallasta vai tuulen aiheuttamista vahingoista.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset